Početna - IZDVOJENO - Prva hrvatska bolnica za ovisnike o internetu
internet
foto:pexels.com

Prva hrvatska bolnica za ovisnike o internetu

Poučeni dosadašnjim iskustvom i internetom kao sveopćim problemom u rangu ovisnosti među današnjom populacijom, zagrebačka Psihijatrijska bolnica “Sveti Ivan” odlučila je reagirati skorim otvaranjem dnevne bolnice za internetske ovisnike, prve ustanove takvog tipa u Hrvatskoj.

– “Bolnica je namijenjena punoljetnim osobama za koje, nakon što tim obavi individualnu obradu, zaključimo da su ovisne o internetu ili su na korak do toga, u fazi takozvane štetne uporabe” – za Slobodnu Dalmaciju kaže dr. Davor Bodor, psihijatar koji stoji iza koncepta dnevnih bolnica za ovisnike o alkoholu i kockanju, a sad i internetu, te dr. Irena Rojnić Palavra, psihijatrica koja će se baviti upravo internetskim ovisnicima

Dr. Rojnić Palavra za Slobodnu Dalmaciju napomenula je kako su najčešći ovisnici mlade osobe koje na internetu pronalaze nešto radi čega se osjećaju bolje, a ne mogu to pronaći s ove strane ekrana.

S navedenom ovisnošću najviše se povezuje ovisnost o videoigricama i tehnologiji koju nameće suvremeni život, a problem se očituje u broju provedenih sati na internetu. Ako dnevno provedete 4-5 sati, a da pritom niste izloženi poslovnim ili školskim obavezama, to predstavlja moguću opasnost.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...