Početna - IZDVOJENO - Prva regata barkajola u Ičićima
melkior_paragvaj_regata_2014
web

Prva regata barkajola u Ičićima

Ičići su se po prvi put našli u održavanju regate tradicijskih barki na vesla i jedra. Riječ je o ragati barkajol pod nazivom Melkior Paragvaj. Regate se održavaju na Sjevernom jadranu već 4 mjeseca, a u akvatoriju ispred Ičića počinje 6. rujna u 14:00 sati predzadnja u nizu.

Svake godine je sve veće i veće zanimanje za ovakve vrste tradicijskih manifestacija jer su iznimno važne za promicanje i očuvanje starih plovila. Ova manifestacija je izvrsna promocija za turizam, a sportsko rekreativnog je karaktera. Također ima za cilj da postane tradicija održavanjem svake naredne godine te da privuče veliki broj gostiju u Ičiće.

Regata se održava u sklopu 6. Dana Ičića ( 5.-7. rujna), a organizatori su Mjesni odbor Ičići dok su glavni organizatori Regate Turistička zajednica Ičića i Paragvaj Tours. Svi sudionici će se okrijepiti ribarskom marendom, a završetkom regate bit će nagrađeni plaketom za sudjelovanje u sklopu ribarske večere.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...