Početna - IZDVOJENO - Prvi Metal Meltdown u Rijeci
meltdown
meltdown

Prvi Metal Meltdown u Rijeci

U subotu, 12. ožujka, u OKC Palach održati će se prvi Metal Meltdown u organizaciji Udruge Ri Rock. Ulaznice po cijeni od 25 kuna moći će se kupiti na dan koncerta u Palachu.

Za prvo ovogodišnje rastapanje čelika, pobrinuti će se zanesenjaci koji svoj metal stapaju s hardcoreom, koji se pritom oslanja na death metal da bi se nešto kasnije prebacio u moderan groove.

Na prvom Metal Meltdownu u Rijeci nastupiti će tri izvrsna benda iz Rijeke, Zagreba i Pule.

Throattwister dolazi iz Zagreb, metal hardcore groove bend, koji je osnovan 2007. godine. Glazba koju ostavlja iza sebe mješavina je energičnih rifova, jumpdafuckup ritmova, monstruoznih vokala i zaraznih brejkova. Uz pregršt koncerata odsviranih diljem Hrvatske, bend svoje iskustvo također potvrđuje dosad izdanim albumom „Cold Images“ i EP-om „Humanity“. Ovi momci i dalje visoko drži ljestvicu u nekonvencionalnoj metal sceni zbog karakterističnog stila glazbe i mješavine raznih metal stilova ukomponiranih u savršeno podmazani stroj koji zvučno gazi sve pred sobom. Više informacija o Throattwisterima može se pronaći na njihovoj web ili Faecebook stranici.

Neglected je riječki bend, koji je u prosincu prošle godine protresao Palach, osvojivši treće mjesto na Ri Rocku, raspojasali sve prisutne i sada se vraćaju na mjesto zločina kako bi utvrdili gradivo. Njihov death je prošaran dobrom dozom metalskog hardcorea, s izletima u djent i ostale glazbene mirodije novoga vijeka. Informacije o bendu dostupne su za sve obožavatelje i one koji će to postati putem web iFacebook stranice.

I posljednji bend koji nastupa na prvom Metal Meltdownu u Rijeci dolazi iz Pule, a zovu se Dispossessed. Peteročlani metalski hardcore bend čije se note prožimaju raznim modernim rifovljem, pa se često u zvuku potkradju razni metal/death/post zvuci što svakako čini neobičnu kombinaciju vrijednu spomena, dakako uz punk as fuck stav što bi u prijevodu značilo da je ove mladiće iskovala pulska DIY scena i MONTE PARADISO kolektiv oko kojega i dan danas levitiraju. Više o bendu potražite na web i Facebook stranici.

Da večer bude potpuna, pobrinuti će se članovi udruge Ri Rock koji će po cijelom Palachu puštati metal/hc/punk hitove.

Ulaz se otvara u 21.30 sati, a raspored nastupa bendova je idući:
22.15 – 23.00 Neglected
23.15. – 0.15 Throattwister
0.30 – 01.15 Dispossessed

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...