Početna - IZDVOJENO - Pust va Kastve – program 2014.
foto: web

Pust va Kastve – program 2014.

Kako ovih dana najavljujemo maškarana ludila koja će se odvijati diljem cijelog liburnijskog kraja, tako je došao na red i Grad Kastav koji je najavio program vlastitog pusnog ludila.

Na području Kastva i Kastavštine karneval započinje, kao i drugdje, 17. siječnja, na Antonju, kada će puhanjem u Antonjski rog započeti pokladne ludosti. Tada će se na gradskom trgu u Kastvu okupiti maškarane udruge te će svaka predstaviti svoj program, ali Pusta – slamnatu lutku, odnosno krivca za sve nedaće koje su se dogodile protekle godine, kojeg će, prema tradiciji, po završetku karnevala zapaliti.

Osim puhanja u rog i najave pusnog ludila, na Antonju će se i odabrati karnevalski gradonačelnik koji će, osim peuzimanja ključeva grada, preuzeti i svu gradsku vlast.

Osim navedenog, Grad Kastav ima i poseban Pusni statut prema kojemu se dodjljuje Zlatna broskva, tj. diploma za najbolju maškaru u protekloj godini.

Za vrijeme trajanja karnevala u Kastvu će se održavati pusni tanci i pusna druženja na cijeloj kastavštini, a točan raspored svih pusnih događanja možete pogledati ovdje: http://www.kastav.hr/Baza/Kastav/Users/Plakat%20PUST%20VA%20KASTVE%202014.pdf

Neka maškarane ludorije započnu!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...