Početna - GOSPODARSTVO - Stotinjak najzaduženijih građana pod istragom DORH-a
Porezna

Stotinjak najzaduženijih građana pod istragom DORH-a

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odlučilo je istražiti stotinjak tisuća građana, dužnicima koji su u blokadi od nekoliko desetaka ili nekoliko stotina milijuna kuna.

Ti građani ukupno su dužni 4,3 milijarde kuna i to uglavnom bankama. Da je dio građana u blokadi pod paskom DORH-a potvrdili su za Novi list i u Ministarstvu financija i u DORH-u, no nitko ne želi govoriti o imenima.
– Gotovo svi najveći dužnici, čiji je dug 4,3 milijarde kuna, zapali su u probleme zbog nekretninskog biznisa. Osim bankama dužni su i državi. No, nije ih sve u probleme gurnula kriza, od starta je bilo jasno da oni dug neće moći otplatiti. Jedno od pitanje je i jesu li preuzeli nekretninu zato što je tvrtka od koje su »kupovali« samo sklanjala vrijedne nekretnine od svojih vjerovnika, rečeno je u Ministarstvu financija. No, o kakvim se doista prijevarama radi otkrit će, napominje se, DORH.

(izvor: jutarnji.hr)

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...