Početna - IZDVOJENO - Putokazi slave 31. rođedan
web

Putokazi slave 31. rođedan

Nakon što je godinu dana prošlo od okupljanja svih generacija Putokaza te nakon što je završila godina dirljivih koncerata -glazbenih retrospektiva, za kojima je vladao ogromni interes Riječana (ali i Puležana te Zagrepčana), Putokazi su proslavili 31. godinu postojanja! Naime, 22.2.1984. Putokaze je službeno oformila njihova umjetnička voditeljica Miranda Đaković, koja i dan danas s novim, mladim pjevačima radi, stvara, istražuje glazbu i konstantno mijenja.

Kao kruna odista posebne godine za Putokaze stiže nam dokument postojanja, uspomena i emocija, film (u)lice putokaza sniman u Rijeci, a povodom Događaja: Putokazi za 30. rođendan predstavljaju Porculan i Vremensku kapsulu br. 30.

Kamera mlade riječke redateljice, Marte Ožanić, u ulozi tihog, nevidljivog promatrača, prati pjevače tijekom proba za slavljenički koncert u Rijeci, u rujnu prošle godine. Na sceni, iza scene, u scenskim ulicama, nazovimo to tako, otkrivamo čudesno lice Putokaza, lice u bivanju, posvećeno glazbi i izvedbenom trenutku.

Ideja ovog kratkog 20 minutnog dokumentarca nije bila predočiti 30 godišnje djelovanje i stvaralaštvo Putokaza, o tome već ipak zbore njihovi brojni glazbeni projekti i postignuća, već dokumentirati povijesni susret kojeg vrijedi zapamtiti  – okupljanje različitih pjevačkih osobnosti tijekom 30 godišnjeg djelovanja.

O dokumentarcu  „(u)lice putokaza“ Marta kaže: „Imala sam priliku biti dio velike riječke priče i na tome sam izuzetno zahvalna.  Biti okružen glazbom kao i mnoštvom  različitih, predanih, sposobnih i lijepih ljudi za mene je inspirativno i upravo idealno radno okruženje. Uživala sam u svakom trenutku procesa u kojem je film nastajao te je ovo jedno iskustvo kojeg ću uvijek nositi sa sobom.”

K tome, Putokazi će 27. veljače u HKD Rijeka u 20:00 sati ekskluzivno promovirati i singl te videospot skladbe ružica (nova). Čak trideset  godina poslije nastanka i prve izvedbe 1985., sada u glazbenom ruhu producenta Iztoka Turka, izvedbi svih pjevačkih generacija i videu Marte Ožanić.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...