Početna - IZDVOJENO - Radionice kratke priče, poezije i e-samizdata
radionica
web

Radionice kratke priče, poezije i e-samizdata

Centar kreativnog pisanja i riječki pisci pozivaju sve koji pišu ili žele pisati da se prijave na radionice kratke priče, poezije, novinarstva ili da nauče kako objaviti svoje djelo na radionici e-samizdata u Rijeci.

Prijave i upisi traju do 15. Prosinca na: cekapecentar@gmail.com ili putem telefona na 01/2431-071, 091/5675-140

Radionica poezije:

Vodi ju  Kristina Posilović, riječka književnica koja je objavila desetak znanstvenih i stručnih radova, uredila četiri knjiga poezije i knjige filmskih kritika i bila je predsjednica Udruge žena znanosti i umjetnosti. Njene knjige: Agara(2005.), pHIOdessa (2006.), Barcelona (2009.), Cantoazzurro (2012.) i O vječnosti i drugim neprilikama (2013.). Dobitnica je godišnje nagrade Primorsko-goranske županije za doprinos u promicanju ljudskih prava i rodne ravnopravnosti. Ako imate inspiraciju, a nemate pjesmu, metafora vas guši, a motivi bježe na sve strane, radionica poezije otvorit će vam vrata najzanimljivijega od sviju (ne)poznatih svjetova – čitanja i pisanja moderne i suvremene poezije.

Radionica novinarstva:

Kristina Posilović će vas naučit kako napisati reportažu za novine, internetski portal ili objavu za medije. Na radionici novinarstva pisat ćete i naučiti puno  od teorije (pravila novinarskoga teksta, konstrukcija i oprema teksta, uvod u grafičku pripremu teksta) preko prakse (pisanja osnovnih novinarskih tekstova) do novije prakse (korištenje društvenih mreža i internetskih mreža).

Radionica pisanja kratke priče:

Sa Zoranom Krušvarom napisat ćete priču koja će se pamtiti duže nego što se čita! Na radionici pisanja kratke priče naučit ćete kako s malo riječi kazati puno i kako navesti čitatelja da doživi ono što je pisac rekao, ali i ono što nije. Zoran je objavio zbirke kratkih priča Najbolji na svijetu (2004.) i Zaljubljeni duhovi (2011.), romane za djecu Zvijeri plišane (2008.) i Poduzmi nešto (2011.) te romane za odrasle Izvršitelji nauma Gospodnjeg (2007.) i Kamov se vraća kući (2010.). Osvojio je četiri nagrade Sfera, jednu nagradu Artefakt, a roman Izvršitelji nauma Gospodnjeg zauzeo je prvo mjesto na listi top 10 fantasy/sf knjiga izdanih u Hrvatskoj 2007. po izboru portalaFantasy Hrvatska.

Radionica e-samizdata

Napisali ste knijigu ali nemate izdavača? Dođite na vikend radionicu i naučite kako to učiniti sami. Alen Kapidžić govorit će o objavljivanju na distribucijskoj platformi Smashword. Na radionici ćete proći teoretski dio o e-nakladništvu, e-čitačima, e-knjigama i aplikacijama, zatim praktičan rad (priprema i objavljivanje rukopisa) te naučiti kako isplesti čitateljsku mrežu. Rezultat radionice će biti vaša objavljena e-knjiga na Smashword platformi.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...