Početna - IZDVOJENO - Rally maškaranih oktanaca danas kreće s Viškova prema Opatiji
8_rally_maskaranih

Rally maškaranih oktanaca danas kreće s Viškova prema Opatiji

Tradicijski običaji opet su su središtu pažnje svima koji vole maškare i karneval na našem području. Podizanje pusta u malim mjestima kvarnerskog zaleđa, zvuk zvona, kao i oktanski zaljubljenici ovih dana ne miruju.

Početak svake kalendarske godine, poslije višednevnih blagdana s prekidima, obilježava novo karnevalsko ludilo. Na južnoameričkom kontinentu završio je „brutalni“ Dakar rally, a ovog tjedna vozi se najljepši svjetski Monte Carlo rally. Istovremeno oktanci se bude i na Kvarneru, pod maskom. Autoklub RI autosport, osmu godinu za redom, organizira dojmljivu i specifičnu međunarodnu karnevalsko-turističko-sportsku manifestaciju jedinstvena imena ”8. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2017.“ u subotu 21. siječnja.

Iz Viškova skupina šarenih prometala na dva,tri,četiri i više kotača nastavit će put do srca Kastva – izvorišta „europskog pješačkog puta“. Spuštaju se potom do dobrih ljudi Frlanije na putu do oktanskog i zvončarskog „velegrada“ Matulja, ove godine na prostoru između škole i sportske dvorane.I sve će potom završiti u Opatiji bajnoj – „staroj dami hrvatskog turizma“, biseru Kvarnera. Sva su sudjelujuća vozila registrirana, maškarana, kao i njihovi vozači, te brojna pratnja. Očekuje 30-tak vozila sa stotinjak sudionika, a uz domaće već tradicionalno dolazak su najavili i gosti iz Italije i Slovenije.

Gradski i općinski očevi i majke Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Matulji i Grada Opatije, ujedno pokrovitelji manifestacije izuzetnom su podrškom organizatorima i sudionicima otvorili „mala vrata velikog putovanja“, od Halubja do Liburnije, uz nemjerljiv doprinos pripadajućih turističkih zajednica koje su supokrovitelji. Zanimljivu priču na kotačima pod maskom podržava i pokrovitelj Primorsko-goranska županija. Osiguravatelj je riječko „Croatia osiguranje“, mjeritelji vremena „Adriatic timing“, a partneri u manifestaciji „Autocentar Marinići“ i Rivijera Opatija. Medijski partneri su Novi list, www.poduckun.net, www.automania.hr, www.automanija com i www.riautosport.hr.

Okupljanje sudionika je u Viškovu na parkiralištu „Milihovo“ gdje se vozi i prvi ispit spretnosti sa startom u 10 sati. Drugi je ispit u centru Matulja u 13 sati, ispod osnovne škole. Clj i završno proglašenje s brojnim nagradama, za sportske rezultate i maškarane dojmove, je u Opatiji na kupalištu Slatina oko 15 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...