Početna - IZDVOJENO - Raskrsni list i Kafir avaz
Raskrsni list
foto: raskrsti.me

Raskrsni list i Kafir avaz

Kad ste bili mala beba roditelji, djed ili baka su Vas odveli u Crkvu i tamo su Vas krstili i od tada ste član Rimokatoličke crkve…
Danas ste pak odrasla osoba s 18 i više godina i s organizacijom koja se zove Rimokatolička crkva ne želite imati nikakve veze niti posla.

Ako je po Vašem mišljenju Rimokatolička crkva prerasla u multinacionalnu korporaciju za unovčavanje vjerovanja u boga, pri čemu se agresivno bavi politikom i nametanjem svog svjetonazora cijelom društvu, možete razmisliti o tome da se iščlanite iz te organizacije. Ako ste učlanjeni, kao većina, kao bespomoćne bebe bez mogućnosti vlastitog izjašnjavanja, a djelovanje Crkve postalo vam je toliko odbojno da ne želite da kler više govori u vaše ime, pokrenuta je internetska aplikacija za izradu potvrda o izlasku iz Crkve.

Raskrsti.me‘ je online servis za automatsko izdavanje svečanih, personaliziranih deklaracija o istupanju iz Rimokatoličke crkve u PDF formatu.

Potvrde na toj stranici izdaje grupa Ateisti i agnostici Hrvatske, a inicijator je dr. Pavle Močilac, postdoktorand na Institutu za organsku kemiju i biokemiju u Pragu.

Rekao je da je u pitanju osobna, simbolička deklaracija o istupanju iz Rimokatoličke crkve, ali koja zapravo prema zakonima Republike Hrvatske, nakon što se isprinta i potpiše, pogotovo ako se potpis još ovjeri kod javnog bilježnika, postaje pravno valjana i obranjiva čak i na sudu.

Raskrsni list

Izdaje se pod egidom neformalne grupe građana okupljene oko Facebook grupe Ateisti i agnostici Hrvatske koja trenutačno broji peko 1000 članova.

“Raskrsni list” možete napraviti i ako ste vjernik i ako ste nevjernik. Nevjernici (ateisti) dobivaju “Raskrsni list” pod egidom “Ateisti i agnostici Hrvatske” s potpisom i pečatom administratora, te ateističkim insignijama. Vjernici dobivaju neutralni “Raskrsni list” bez ateističkih simbola i referenci. Samo odaberite koji list želite, odluka je na Vama.

A ako ste porijeklom Bošnjak ili Albanac kojeg su kao maleno dijete priveli islamskom šehadetu, ali sada ne vjerujete u te fantazme za Vas su pripremili “Kafir avaz”, istupnicu iz islamske vjere!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...