Početna - IZDVOJENO - Raspisan Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva
knjiga

Raspisan Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva

U skladu s usvojenom Strategijom kulturnog razvitka Grada Rijeke 2013. – 2020. od 17. travnja 2013. godine, Grad Rijeka raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva. Rok za podnošenje prijava je najkasnije 30 dana od datuma objave, 2. veljače. Potpora će se dodjeljivati za književno-umjetnički rad.

Pravo podnošenja prijave na ovaj javni poziv imaju fizičke osobe koje djeluju na riječkoj književnoj sceni. Ukupna sredstva osigurana za poticanje književnog stvaralaštva u 2016. su 45.000 kuna. Prijava se može podnijeti za dodjelu: tromjesečne potpore za poticanje književnog stvaralaštva u iznosu od 15.000,00 kuna bruto ili polugodišnje potpore za poticanje književnog stvaralaštva u iznosu od 30.000,00 kuna bruto. Potpora će se isplaćivati u mjesečnim obrocima od po 5.000,00 kuna bruto, a po dostavi mjesečnog izvještaja o radu.

Podnositelj prijava dužan je dostaviti ispunjeni e-obrazac i arak oglednog rukopisa (minimalno 10 kartica teksta u elektroničkom obliku). Neće se razmatrati prijava podnositelja za koju nije dostavljen ispunjeni e-obrazac i obvezni prilog: ogledni arak rukopisa u elektroničkom obliku, rukopis koji je već za tekuću godinu dobio potporu za književno stvaralaštvo od Ministarstva kulture RH te koja se odnosi na publicistička, stručna i znanstvena djela. Također u obzir ne dolaze autori koji ne djeluju na riječkoj književnoj sceni.

Prijave se podnose isključivo u elektroničkom obliku putem e-obrasca dostupnog na web stranici Grad Rijeke. Obvezni prilog (ogledni rukopis) prilaže se u elektroničkom obliku.

Nakon isteka potpore, korisnik potpore dužan je dostaviti završno izvješće te rukopis napisan tijekom trajanja potpore. Rukopis će u elektroničkom formatu biti dostupan čitateljima na web stranici Gradske knjižnice Rijeka što će omogućiti autoru rukopisa dobivanje povratne informacije od čitatelja, povezivanje s čitateljima, moguće unaprijeđenja rukopisa, kao i stvaranje čitateljske baze za distribuciju djela kada rukopis bude objavljen. Grad Rijeka neće sufinancirati objavljivanje rukopisa za koje se odobri potpora.

Detaljne informacije uvjetima iz Javnog poziva mogu se pronaći na web stranici Rijeka.hr.

Za sve ostale informacije zainteresirani podnositelji prijave mogu se obratiti na e-mail: alen.kapidzic@rijeka.hr ili pozivom na telefonski broj 051 / 209 235 od ponedjeljka do petka u vremenu od 8:00 do 16:00 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...