Početna - IZDVOJENO - U Trevisu predstavljena knjiga “Oleg Mandić – posljednji dječak Auschwitza”
plakat-treviso

U Trevisu predstavljena knjiga “Oleg Mandić – posljednji dječak Auschwitza”

U sklopu obilježavanja  Dana sjećanja na žrtve Holokausta u Trevisu (Italija) prošloga tjedna, upriličena je bila i prezentacija izdane knjige pod naslovom “Oleg Mandić l’ultimo bambino di Auschwitz(Oleg Mandić posljednji dječak Auschwitza), posvećena stradalničkoj epizodi iz života mladoga Olega Mandića, Opatijca koji je, kao dječak bio među osobama što su zadnje napustile zloglasni logor Auschwitz, nakon oslobađanja Europe od okupacije jednako ozloglašenog nacističkog režima Njemačke i sramotnih apologeta te ideologije u II. svjetskom ratu.

Knjigu je, po kazivanju opatijca Mandića napisao Roberto Covaz, pisac i novinar tršćanskog lista Il Piccola,  u izdanju Edizioni Biblioteca dell’Immagine iz Pordenona.

Knjiga je štampana u 15.000 primjeraka od kojih je 11.000 ovih dana prodavano u paketu sa eminentnim dnevnicima Sjeverne Italije: Il Piccolo, Il Messaggero Veneto, Il Trentino, L’Alto Adige, Tribuna di Treviso, Nuova Venezia, Mattino di Padova, Corriere delle Alpi, Giornale di Vicenza, Arena di Verona i Oggi Brescia.

Svečanosti i prigodnom programu je uz autore i izdavača nazočilo 400 građana, a Mandić i Covaz  ispraćeni su dugim pljeskom nakon što su do duboko u noć potpisivali autorske primjerke knjige, potvrdio je Oleg Mandić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...