Početna - IZDVOJENO - Raspisan natječaj za 13. Čansonfest
ča
foto: kastav.hr

Raspisan natječaj za 13. Čansonfest

Potragu za budućim hitovima domaće čansone pokrenula je Udruga Kanat iz Kastva, koja je objavila natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 13. festivalu čakavske šansone ”Čansonfest – Kastav 2017”.

– Skladbe upućene na natječaj moraju biti pisane u duhu i u obliku karakterističnom za šansonu: strofna ili prokomponirana pjesma slobodnog glazbenog oblika uz korištenje sredstava i postupaka karakterističnih za glazbeni stil šansone, pri čemu je glazba u službi stihova. Stihovi moraju biti pisani na čakavskom dijalektu Sjeverno-jadranskog primorja ili Istre, navodi se u tekstu natječaja, uz napomenu da se glazba i stihovi ocijenjuju kao jedinstveno djelo.

Obavijest o uvrštenju skladbi u program Festivala bit će objavljena natjecateljima najkasnije do 15. lipnja, a sve odabrane skladbe ”borit” će se za četiri novčane nagrade. Po dvije tisuće kuna autorima, odnosno izvođačima, donijet će nagrada za najbolji tekst, najbolju skladbu, najbolju interpretaciju i nagrada publike.

Natječaj je otvoren do 28. travnja, a 13. Festival čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2017. održat će se na Crekvini u Kastvu, 25. kolovoza na zatvaranju 26.. Kastafskega kulturnega leta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...