Početna - IZDVOJENO - Volite prirodu, želite pokrenuti vlastiti posao, ali ne znate kakav? Naučite u Rijeci na programu osposobljavanja
zacin

Volite prirodu, želite pokrenuti vlastiti posao, ali ne znate kakav? Naučite u Rijeci na programu osposobljavanja

Volite prirodu, želite pokrenuti vlastiti posao, ali ne znate kakav? Dobra ideja je baviti se ljekovitim, aromatičnim i začinskim biljem, ali za to trebaju i posebna znanja. Program osposobljavanja odraslih za takve poslove održava se i u Rijeci.

Od mnogih vrsta biljaka koje rastu na zemlji, samo je nekoliko stotina zanimljivo u industriji, osobito kao sirovina za farmaceutske proizvode. U posljednje vrijeme prednost se daje uzgoju pojedinih vrsta ljekovitih i aromatičnih biljaka čiji su biološki aktivni sastojci osnovne sirovine za proizvodnju mnogih lijekova, kozmetičkih pripravaka i aroma za prehrambene proizvode.

Jedna od često citiranih Paracelzusovih misli “Sve livade i pašnjaci, brda i planine su apoteke” i danas ima značaj jer je sve veća potražnja za ljekovitim i aromatičnim biljem. Radijski eter odveo nas je tako u školu sakupljanja, proizvodnje i prerade ljekovitoga, aromatičnoga i začinskoga bilja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...