Početna - IZDVOJENO - Rast prihoda u Viktor Lencu
Viktor Lenac
web

Rast prihoda u Viktor Lencu

Radovi na američkom zapovjednom brodu “USS Mount Whittney” odvijaju prema planu, a ugovorena vrijednost posla porasla je s početnih 20 na 25 i pol milijuna dolara.

U budućnosti bi trebala još rasti, a do 2020. očekuje se rast prihoda brodogradilišta “Viktor Lenac” s 48 na 50 milijuna eura od čega bi se pola ostvarilo remontom, a pola skupljim preinakama, rekao je predsjednik uprave Robert Škifić. Iako je prosječna vrijednost remonta od početka krize pala za trećinu, Lenac je sada u prednosti zbog jakog dolara. “Turska brodogradilišta imaju cijene u dolarima i njihova konkurentnost više nije kao što je bila prije, sada s nekim spuštanjem 5 do 6% možemo konkurirati”, tvrdi Škifić.

Najvažnijim zadatkom smatra čuvanje i stvaranje ljudskih potencijala, a najveći zastoj, koji bi mogao potrajati godinama, sada je u offshore poslovima s naftnim platformama. “Dok je nafta na nivou 55-60 USD ne možemo očekivati nikakve poslove u toj branši. Sve što je bilo dogovoreno, padom cijena nafte u 2014. jednostavno je postponirano.” Na američkom brodu bit će još posla – prvi vrijedan najmanje 30 milijuna dolara dogovarat će se krajem 2016., a Lenac će se natjecati.

Iz Hrvatske gospodarske komore pozvali su i ostale da iskoriste natječaje NATO-a koji su potpuno transparentni, a vremena za pripremu ima. “Primjerice za 3-4 mjeseca će biti raspisan natječaj, a već sad dobivate natječajnu dokumentaciju da se možete pripremiti za taj posao”, rekao je Stipe Džapo iz HGK pozvavši poduzetnike da im se jave za savjet i pomoć te posjete njihove internetske stranice i potraže korisne informacije o natječajima u tijeku.

Izvor: radio rijeka

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...