Početna - IZDVOJENO - Red Bull Air Race dolazi u Rovinj
red bull air race
foto: web

Red Bull Air Race dolazi u Rovinj

Nakon tri godine pauze Red Bull Air Race je pono na nebu i po prvi put dolazi u Hrvatsku. Sezona Red Bull Air Race otvorena je u Abu Dhabiju, u Rovinj stižu obožavatelji iz svih krajeva Hrvatske i svijeta u travnju.

Svjetsko prvenstvo u Rovinj dovodi najbolje svjetske pilote koji pri brzini do 370 kilometara na sat nevjerojatnom preciznošću upravljaju između dvadeset i pet metara visokih zračnih vrata.

Najbrži i najatraktivniji motosport na svijetu rovinjskim će nebom vladati tri dana. Petak, 11. travnja rezerviran je za treninge, a službeni natjecateljski dio je na rasporedu 12. i 13. travnja.

Uz svaku utrku Red Bull Air Race svjetskog prvenstva na kojoj nastupa dvanaest pilota master klase, održat će se i utrka Challenger kupa. cilj pilota je da napreduje klasu više te se jednog dana može naći na listi pilota Red Bull Air Race svjetskog prvenstva.

Staza utrke bit će postavljena uz sjevernu obalu, u neposrednoj blizini stare gradske jezge. Bit će to spektakularna kulisa za zračni spektakl koji će se pamtiti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...