Početna - IZDVOJENO - Regata krstaša “Nautička 2015.”
Regata krstaša1

Regata krstaša “Nautička 2015.”

Jedriličarski klub 3.maj i Zajednica tehničke kulture Rijeka po prvi puta zajedničkom suradnjom organiziraju regatu krstaša pod nazivom „Nautička 2015.“, koja će se održati 26. rujna, u okviru sajma nautike, Rijeka Nautic show.

Regata krstaša startati će u akvatoriju riječke luke ispred Gata Karoline Riječke u subotu 26. rujna u 11 sati. Planirano je da oko tridesetak krstaša, koliko je do sada prijavljeno, krene put Preluka. Međutim, mjesto okretaja krstaša utvrditi će se na sam dan regate, a ovisi o vremenskim uvjetima. Regata završava oko 15 sati u akvatoriju riječke luke.

Predsjednik Jedriličarskog kluba 3.maj, Bernard Franković, najavio je sudjelovanje prijateljskih klubova s područja Sjevernog Jadrana, od Pule do Senja. Dodao je kako je ova suradnja dobra podloga za nastavak ulaganja i razvoj jedriličarskog sporta u našim krajevima. Osim ove nove regate, Jedriličarski klub 3.maj svake godine aktivno sudjeluje na brojnim regatama u našem kraju, ali i šire.

Osim ove velike regate krstaša, nakon njihovog starta, priliku da se dokažu dobiti će i mladi polaznici škole jedrenja Jedriličarskog kluba 3. maj. Pomoćni trener škole jedrenja, Vladimir Kamenečki, najavio je malu regatu, kojom se želi djecu i mlade potaknuti da se nastave aktivno baviti jedrenjem te im pružiti priliku da i sami osjete natjecateljski duh. Na maloj regati koja će se održati u samom akvatoriju ispred Gata, sudjelovati će oko petnaest natjecatelja, a regata će startati oko 11,30 sati, također ovisno o vremenskim uvjetima.

I velikom i malom regatom htjelo se nadopuniti riječki sajam Nautike, te gledatelje i posjetitelje potaknuti da se i sami zainteresiraju za jedrenje. Naime, Jedriličarski klub 3.maj u svoju školu jedrenja upisuje i djecu i odrasle.

Po završetku natjecanja obiju regata, u 16 sati u sklopu sajma Nautike biti će dodijeljene nagrade pobjednicima.
Regata krstaša “Nautička 2015” organizira se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...