Početna - NOVOSTI - Reiner: SDP je išao pocijepati Most, misleći da će im to ići u prilog
reiner
foto: HDZ

Reiner: SDP je išao pocijepati Most, misleći da će im to ići u prilog

HDZ-ov potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner u utorak je izrazio nadu da će se novi saziv Sabora konstituirati u ustavnom roku jer bi to, kaže, bilo dobro za zemlju.

-Od dana kada počinje teći Ustavni rok je 20 dana i u tom roku se mora konstituirati Sabor. On se konstituira ne dolaskom saborskih zastupnika u plenarnu dvoranu, nego izborom predsjednika Sabora, pri tom se ne moraju izabrati potpredsjednici Sabora niti itko drugi, već se isključivo mora izabrati predsjednik. Nadam se da će se to dogoditi i za to je potrebno da se dakako složi većina – istaknuo je Reiner, razgovarajući s novinarima na marginama HDZ-ove međunarodne konferencije “Demografska politika – temelj razvoja EU i Republike Hrvatske”.

Reiner je novinarima izjavio i kako se nada da će se Sabor konstituirati u ustavnom roku, te da će pregovori s Mostom završiti u roku od idućih najviše 20 dana, kako bi Sabor mogao početi s radom.

Upitan hoće li osnivanje HRID-a, kao političke stranke Drage Prgometa uz kojega su još dvije zastupnice Mosta, utjecati na pregovore i konstituiranje nove vlade, ponovio je kako HDZ zastupa stav da je Most cjelina i da pregovara s tom cjelinom.

-Smatramo Most kao cjelinu, ali, nažalost, SDP je išao drugim putem pokušavajući pocijepati Most i fragmentirati ga, misleći da će im to ići u prilog. Mi i dalje stojimo na stajalištu da je Most cijelina i da ćemo kao s takvom pregovarati – naglasio je Reiner.

Upitan ima li Domoljubna koalicija dovoljno potpisa i jesu li ih skupili više od 59, Reiner je odgovorio da će se to vidjeti kada se potpisi donesu na za to predviđeno mjesto.

Osvrnuo se i na posjet Hrvatskoj potpredsjednika SAD-a Joea Bidena.

-Hrvatskoj je itekako stalo do tog dolaska, ta je posjeta i poruka SAD-a Hrvatskoj koja je mala zemlja, ali da SAD drži do nje i da je ona važan čimbenik na koji se računa – poručio je Reiner.

Na koncu je uslijedilo i novinarsko pitanje o okončanju pregovora s Mostom.

-Nadam se da će i za sve građane da će pregovori biti okončani u roku od dvadesetak dana, kako bismo mirno mogli odpočeti s radom Sabora i kako bi sve teklo normalnim putem, što vjerujem i naši građani željno očekuju – zaključio je Reiner.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...