Početna - IZDVOJENO - Rekordna kazališna sezona zima-proljeće Festivala Opatija
web

Rekordna kazališna sezona zima-proljeće Festivala Opatija

U petak 27. ožujka slavljeničkom izvedbom „Stilskih vježbi“ povodom Svjetskog dana kazališta s legendarnim Perom Kvrgićem i Lelom Margitić u glavnim ulogama završena je kazališna sezona zima-proljeće 2015. ustanove Festival Opatija, priopćeno je iz Festivala Opatija.

Osim što smo obilježili Svjetski dan kazališta, razlog za slavlje leži i u činjenici da je cjelokupni program kazališne sezone, 8 kazališnih evenata od čega 4 za djecu, posjetilo ukupno 2360 gledatelja. u relativnim brojkama to znači da smo na razini cijele sezone imali popunjenost od gotovo 90%.

Izrazito uspješnim pokazao se projekt „Priča mi se priča“ zagrebačkog Teatra Poco Loco koji je pripovjedačkom tehnikom uz pratnju glazbenih instrumenata i atraktivnom pokretnom scenografijom na grafoskopu privukao mnogobrojnu opatijsku djecu. Dječja sezona vrhunac je doživjela do posljednjeg mjesta rasprodane dvorane Adriatic u predstavi „Kako živi Antuntun“, koprodukcije gradskog kazališta Žar ptica i Scene Gorica. Rasprodane su bile i već spomenute „Stilske vježbe“ i „Ljubav na prvi pogled“ kazališne grupe Lectirum iz Zagreba s po gotovo 500 gledatelja. Tek nešto manje od „punog plijena“ ostvarile su stand-up predstava „Jazavac u Kerempuhu“ istoimenog zagrebačkog kazališta na početku sezone i „Pivo“ Teatra Gavran.

Nadamo se da će ovaj iznimni interes za kazalištem i „kartom više“ biti okrunjen i na predstojećem Festivalu neovisnih kazališta Republike Hrvatske koji se u Opatiji održava od 7. do 12. travnja, kada nas u 6 dana očekuje po deset predstava za djecu i odrasle, tri kazališne radionice i jedna izložba na desetak lokacija.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...