Početna - NOVOSTI - Rekordna turistička godina za Rijeku
grad rijeka
web

Rekordna turistička godina za Rijeku

Grad Rijeka je nastavio s pozitivnim trendovima te i u 2014. godini bilježi rast u turističkom prometu. Rekordna godina riječkog turističkog prometa zaključena s ukupnim povećanjem od 19% turističkog prometa dolazaka i noćenja. Time se Rijeka svrstala uz vodeće destinacije Hrvatske koje su ostvarile pozitivne i rekordne rezultate. Tako je na području grada Rijeke ostvareno povećanje od 19% dolazaka odnosno 90.717 gostiju.
Na području Grada u funkciji su četiri hotela, jedno prenoćište, trinaest hostela, jedno studentsko naselje, preko 100 privatnih iznajmljivača te jedan kamp, a zajednički su ostvarili turistički promet od 173.549 noćenja, što je 19% više u odnosu na isto razdoblje 2013. godine.

Rekordna godina je rezultat zajedničkih aktivnosti svih subjekata koje se provode s ciljem unapređenja cjelokupne ponude, a dostupna je našim gostima koji borave u destinaciji, kako u smještajnim objektima, tako i na brojnim jednodnevnim izletima. Brojne aktivnosti provode se zajednički sa subjektima koji su direktno ili indirektno uključeni u cjelokupnu ponudu, sustavom turističkih zajednica te s Gradom Rijekom. Posebno valja napomenuti aktivnosti koje su provedene u sklopu projekta Hrvatska 365 u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Opatije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...