Početna - IZDVOJENO - Hrvatska pred povijesnim zaokretom
Foto: web

Hrvatska pred povijesnim zaokretom

Dan uoči najnapetijih predsjedničkih izbora usuđujemo se objaviti da će Hrvatska doživjeti povijesni zaokret i dobiti prvu predsjednicu.

Nakon višetjednog praćenja dvaju predsjedničkih kandidata i analiza javnog mjenja o općem stanju u društvu uvjereni smo kako će Kolinda Grabar Kitarović postati prva hrvatska predsjednica. Birače koji će pokloniti svoj glas gđi Grabar Kitarović možemo podijeliti na dvije skupine. Većina pripada skupini istomišljenika koji podržavaju politiku blisku predsjedničkoj kandidatkinji, a koja je orijentirana desnom centru. To su svakako istinski domoljubi i osobe koje Domovinu, obitelj te kršćanske i moralne vrijednosti njeguju iznad svega. Drugi dio birača koji će svoj glas pokloniti Kolini Grabar Kitarović jesu socijalno ugroženi građani i osobe koje najviše trpe zbog impotencije aktualne vlasti i dosadašnjeg predsjednika Ive Josipovića. Ta skupina nužno teži za promjenama jer su promjene, kakve god bile, jedini smisao njihove budućnosti i nešto što im može osigurati bolje sutra.

Vjera ove redakcije i mene kao njenog urednika u pobjedu kandidatkine Kolinde Grabar Kitarović nije utemeljena isključivo na političkom i životnom uvjerenju nego je posljedica realnog stanja pri biračkom tijelu. Kroz detaljno praćenje predizbornih kampanja svih kandidata nedvojbeno smo zaključili da Ivo Josipović nije uspio uvjeriti većinu birača u svoje časne i poštene namjere niti je ponudio bilo kakav program kojim bi opravdao svoj boravak na Pantovčaku sljedećih 5 godina. Posebice, kandidat Josipović nije uspio prikazati koristi i vrijednosti koje je Hrvatsko društvo dobilo njegovim boravkom na Pantovčaku, kroz proteklih pet godina. Iako se redovito diči domoljubljem i veliča Hrvatske generale i Hrvatske branitelje Ivo Josipović u proteklih 5 godina nije učinio baš nista za njihovo dobro. Ono što Josipović često navodi kao svoje rezultate jest uvođenje nezastarijevanja pojedinih kaznenih dijela, posebice ratnog profiterstva. I taj je Josipovićev korak usmjeren k ataku na Hrvatske branitelje jesu Predsjednikova uvjerenja da među braniteljima ima veći broj loppova i bandita. Upravo je aktualni predsjednik i aktualna vlast sukreator čuvenog LEX PERKOVIĆ koji predstavlja najveću drskost i najveću blamažu Hrvatske politike i Hrvatskog identiteta ikada. Predsjednik Ivo Josipović potpisao je i sporni važeći Ovršni zakon, koji se trenutno preispituje pred Ustavnim sudom RH, a koji je socijalno ugroženim građanima Hrvatske nanio najveće zlo nakon agresora u Domovinskom ratu.

Napoljetku možemo slobodno reći Predsjednik je demaskiran te odgovorno tvrdimo da se iza naizgled mirne, komunikativne, obrazovane i dobre osobe ustvarnosti krije monstrum i najveća opasnost za Hrvatsku budućnost. Zato smo uvjereni da je sutra njegov politički kraj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...