Početna - IZDVOJENO - Rekordna zapljena gotovine
euri-ilustracija
web

Rekordna zapljena gotovine

Novac je bio namijenjen za plaćanje kokaina

Profesionalni vozač kamiona Predrag Marković (41), rođeni Osječanin sa srpskom adresom stanovanja i hrvatsko-srpski državljanin, osoba je koja je puna tri sata kroz Hrvatsku u utorak, iz zemalja Europske unije do Srbije, u kamionu prevozila vrtoglavih 4,75 milijuna eura .

Istražitelji Hrvatske, Srbije i Slovenije zasukali su rukave i do sada ispitali više od stotinu osoba. Županijsko državno odvjetništvo za njega je, zbog dvojnog državljanstva, zatražilo jednomjesečni pritvor bez zamjene zatvora jamčevinom. Marković je prepraćen u zatvor te mu prijeti od jedne do deset godina zbog krivotvorenja novca. Iako je u obrani od dvije rečenice porekao krivotvorenje novčanica, u prilog njegovoj tvrdnji ne ide pronađenih nekoliko tisuća lažnih eura.
Telefonski pozivi

Ne govorite ljudima koje zovete da smo digli vozača i našli novac, već da zovete informativno za nešto – otprilike ovako je glasila napomena unutar policije i carine kada su njihovi djelatnici dobili zadatak stupiti u kontakt sa svim osobama iz imenika u Markovićevom mobitelu. Kako neslužbeno doznajemo, neki su čak i negirali da poznaju vozača ili, pak, da su s njim komunicirali proteklih dana i to bez da su pritom raspolagali informacijom o rekordnoj zaplijeni novca.
Forenzički tragovi

Danonoćno su slagali mozaik oko eura, iz kamiona su izuzeli sve tragove. Za sad još nema konkretnog traga, a keš je, prema dosad prikupljenim informacijama, trebao poslužiti za kupnju kokaina kojeg je trebalo dostaviti povodom predstojećih blagdana unutar zemalja EU.

I dok su policajci popisivali nepregledne svežnjeve novčanica mobitel srbijanskog vozača zvonio je kao lud. Osim osoba koje su čekale milijunsku pošiljku, strepila je i njegova supruga s djecom.

Mogući svjedok…
Upućeni u slučaj ne isključuju da bi 41-godišnjaku, po izlasku na slobodu, život mogao biti u opasnosti. Pošiljatelj i primatelj vrtoglavog keša u kuriru ako bude uhićen, vide isključivo mogućeg izdajicu. Moguće je da u slučaj razbijanja kriminalnog lanca, vozač uđe u program zaštite svjedoka. Hrvatsko državljanstvo stekao je rođenjem, a ovo mu je prvi ulazak u kaznene evidencije u Hrvatskoj prenosi jutarnji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...