Početna - IZDVOJENO - Rezultati akcije u prometu: 18 alkoholiziranih vozača, a bilo ih je i pod utjecajem droga
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix

Rezultati akcije u prometu: 18 alkoholiziranih vozača, a bilo ih je i pod utjecajem droga

Tijekom proteklog vikenda u noći 24./25. srpnja, između 23 i 5 sati provedena je preventivno-represivna akcija s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola u organizmu. U akciji je na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske ukupno alkotestirano 148 vozača, od kojih je njih 18 bilo pod utjecajem alkohola i to 16 vozača osobnog vozila te po jedan vozač motocikla i mopeda.

Za vrijeme akcije zabilježeno je najviše vozača s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,5 i 1,5 g/kg, njih 16, dok je jedan vozač imalo koncentraciju alkohola iznad 1,5 g/kg, a jedan vozač do 0,5 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

Prema starosti vozača, sedam vozača je bilo u dobi od 31. do 40. godina, četiri od 25. do 30.godina, po tri vozača su bila od 18. do 24. godine i u dobi od 41. do 50. godine te jedan u kategoriji više od 50 godina života.

Rekorder akcije je 35-godišnji hrvatski državljanin koji je u subotu, 24. srpnja oko 23.50 sati na području Matulja izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom pod utjecajem alkohola. Riječ je o vozaču osobnog vozila marke Alfa Romea, riječkih registarskih oznaka, koji je pri utjecaju alkohola u koncentraciji od 1,60 g/kg, a kod sebe nije imao ni vozačke dozvolu, kretao se iz Matulja u smjeru Bregi te nije prilagodio brzinu kretanju u zavoju pa je udario u kameni stup. Zbog počinjenih prekršaja sankcioniran je u skladu s važećim zakonskim propisima. Optužnim prijedlogom predložena mu je novčana kazna od 10 000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca. 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...