Početna - ZABAVA - ZANIMLJIVOSTI - Rezultati provedene akcije “Alkohol”

Rezultati provedene akcije “Alkohol”

Tijekom proteklog vikenda od 20. do 22. listopada 2017. godine, na području Policijske uprave primorsko-goranske provedena je preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu.

U akciji je ukupno kontrolirano 734 vozača, od kojih je akotestirano njih 312, a kod njih 44 utvrđena je alkoholiziranost. Tako je kod 28 vozača osobnog vozila utvrđena koncentracija alkohola između 0,5 i 1,5 g/kg, devet vozača je imalo koncentraciju alkohola iznad 1,5 g/kg, četiri do 0,5 g/kg, dok je troje vozača odbilo alkotestiranje.

Pod utjecajem alkohola, prema dobi vozača 12 ih je u dobi od 18. do 24. godine, 11 od 31. do 40. godine života, devet ih je u dobi od 41. do 50. godine života, sedam od 25-30 godina, dok je pet osoba starijih od 50. godine života

Rekorder akcije je 57-godišnji hrvatski državljanin kojega je policija zatekla u subotu, 21. listopada oko 20 sati na DC 8 kod Crikvenice kada je upravljao osobnim vozilom marke Renault Laguna pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,39 g/kg. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u policijske prostorije.

Svi navedeni vozači kojima je izmjerena koncentracija alkohola iznad dozvoljene prekršajno su sankcionirani prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u vrijeme akcije je dvoje vozača privedeno u policijske prostorije, a 45 vozača je isključeno iz prometa zbog počinjenja prekršaja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzete su 43 vozačke dozvola. Osim toga jedan vozač je upravljao vozilom, a kod sebe nije imao vozačku dozvolu, dok je drugi upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.
Ovu vrstu akcije policija će provoditi i u narednom razdoblju u cilju veće sigurnosti svih sudionika u prometu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Čisti se okoliš predivne Vile Münz, je li napokon došao trenutak prodaje?

Naša regija obiluje predivnim vilama, a naročito se to odnosi na Opatiju i Lovran. Mnogi će se složiti da među ...