Početna - IZDVOJENO - Ri gastro- Tjedan liganja i smokava
lignje

Ri gastro- Tjedan liganja i smokava

Nakon šparoga, srdelica i trešanja, manifestacija Ri Gastro, u vremenu od 22. do 29. rujna, u restorane i konobe Rijeke i okolice donosi dvije nove delicije – lignje i smokve. Glavno događanje Tjedna liganja i smokava – Gastro Cooking Show, održat će se u petak 25. rujna, s početkom u 18,30 sati ispred HNK Ivana pl. Zajca, a riječkim kuharima pridružit će se glumci Leonora Surian i Denis Brižić.

Prezentacija trećeg ovogodišnjeg izdanja Ri Gastro – Tjedan liganja i smokava održana je u Fine Dining Restaurantu Kamov Grand hotela Bonavia. Manifestaciju je najavio gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je istaknuo kako se sve više ugostitelja uključuje u manifestaciju Ri gastro, što je pokazatelj njene vrijednosti i zanimljivosti. Dodao je kako ovakva događanja doprinose turističkoj uspješnosti Rijeke, koja je ove godine ostvarila čak 26% više noćenja u odnosu na 2014. godinu.

Ines Boban-Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke, dodala je kako ove godine sudjeluje čak dvadeset ugostitelja iz Rijeke, ali i okolice.

Tanja Babić, koordinatorica projekta Ri Gastro, predstavila je program manifestacije, koji osim gastronomske ponude u dvadeset ugostiteljskih objekata, donosi i radionice za mlade u dječjem odjelu Gradske knjižnice Stribor, radionicu izrade slastica u bistro slastičarnici Cukerin te stručna predavanja o vrijednostima smokve, kao i tradicionalni humanitarni Gastro cooking show.

Popularni Gastro Cooking Show, održat će se u petak 25. rujna, s početkom u 18,30 sati ispred HNK Ivana pl. Zajca. Ove godine uz riječke kuhare cCooking Showu se pridružuju i glumci, pa će tako u petak kuhati Leonora Surian i Denis Brižić. Kako i uvijek, sav prihod Gastro Cooking Showa i degustacije delicija, namijenjen je korisnicima Socijalne samoposluge.

Cjelokupni program i popis ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u manifestaciji Ri Gastro, može se pronaći na stranicama Turističke zajednice grada Rijeke.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Rezultati akcije u prometu: 18 alkoholiziranih vozača, a bilo ih je i pod utjecajem droga

Tijekom proteklog vikenda u noći 24./25. srpnja, između 23 i 5 sati provedena je preventivno-represivna akcija s ciljem sprječavanja vožnje ...