Početna - IZDVOJENO - U Rijeci i županiji sudjeluje tridesetak muzeja u Noći muzeja
NM17

U Rijeci i županiji sudjeluje tridesetak muzeja u Noći muzeja

Dvanaesta Noć muzeja u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji održat će se u petak od 18 do 1 sat iza ponoći u tridesetak muzeja. Obilježit će je tema glazbe i glazbenih velikana i njihovog utjecaja na društvo.

Time se želi javnosti predstaviti dio kulturne glazbene muzejske baštine, ali i iznimni utjecaj glazbe i glazbenh stvaralaca kroz povijest, do najsuvremenijeg doba. Očekuje se da će dvadeset tisuća posjetitelja tijekom noći obići muzeje.

U prostoru Muzeja grada Rijeke moći će se razgledati dvije već otvorene izložbe – “Mayerovih šesnaest” i “Vrijeme je novac”, te će se putem glazbenog vremeplova predstaviti predmeti iz Glazbene zbirke i Zbirke umjetničkog obrta.

Izložbe “Prvi na svijetu – 150 godina riječkoga torpeda” i “Szent Istvan – Zajedničkim snagama!” moći će se također posjetiti u Noći muzeja, čime će javnost ponovno imati prigodu vidjeti veoma značajnu zbirku torpeda u željezničkom skladištu na adresi Žabica 4.

S obzirom da je tema ovogodišnje Noći muzeja glazba, pripremljeno je i druženje uz poznatog riječkoga DJ-a Dr. Smeđi Šećer.

MMSU: otvorenje izložbe “Između tamo i tamo: anatomija privremenih migracija”; Pomorski i povijesni muzej: Kresnikova noć o čuvenome riječkom graditelju violina; Prirodoslovni muzej: komunikacija među životinjama, kako one proizvode zvukove te koriste priručna glazbala; autobusom posjet muzeju u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi, do špilje Vrelo i zavičajne zbirke u Liču; Galerija Principij: izložba fotografija “Krhka ljepota” o posljedicama potresa u središnjoj Italiji; Galerija Kortil: izložba “Bridges” predstavlja novu generaciju autora; Hrvatski muzej turizma: izložba “Maestro u Opatiji” o Borisu Papandopulu i obitelji Papandopulo-Strozzi (u Umjetničkom paviljonu); Astronomski centar Rijeka: predavanja, projekcije filmova, razgledavanje neba teleskopom; Sveučilišna knjižnica: promocija dokumentarca o Branku Fučiću, nastup Damira Halilića Hala. U programu Noći muzeja sudjeluje i Društvo arhitekata Rijeka, Klub mladih i drugi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...