Početna - IZDVOJENO - Riječka čaša- novi izvorni suvenir
rijecka-voda-casa

Riječka čaša- novi izvorni suvenir

Novi izvorni riječki suvenir – Riječka čaša – od subote je u prodaji u Turističkom informativnom centru Rijeka TIC. Čaše se prodaju po cijeni od 40 kuna za četiri komada u prigodnom pakiranju s podmetačima koji su oslikani motivima riječke vode. Ovaj izvorni riječki suvenir koji je jučer postao i službeni i dostupan u prodaji predstavili su riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, direktor Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija Andrej Marochini i direktor Regionalne razvojne agencije Porin Ernest Cukrov.

– Idejni koncept dizajna riječke čaše podrazumijevao je i tipičnu riječku bocu za čiji je dizajn poslužila plava boca za gaziranu vodu proizvedena 1931. godine koja se punila u Rijeci i bila u uporabi u restoranima na riječkom području, a koja se čuva u Muzeju grada. Unatoč svim naporima promocija suvenira boce kasni jer je u našoj zemlji bilo izuzetno teško naći poduzetnika koji je bio spreman prihvatiti se proizvodnje takvih boca po razumnoj cijeni, a želja nam je bila da taj suvenir cijenom bude prihvatljiv građanima Rijeke i turistima, kazao je gradonačelnik te dodao da smo ipak na dobrom putu da se i taj suvenir realizira.

Podsjetimo na to da je Riječka čaša predstavljena na Svjetski dan voda, 22. ožujka, kad je pokrenut projekt promocije i brendiranja riječke vode iz špine. U okviru projekta izrađena je čaša za vodu čije vizualno rješenje potpisuje Vesna Rožman, a čaša je ujedno i uporabni predmet i suvenir Rijeke u prigodnom pakiranju s podmetačima, od kojih svaki nosi zanimljivu poruku vezanu uz riječku vodu.

Škarpa je kazao da Riječka čaša jedan od 90-ak suvenira koji nosi naziv Izvorno riječko, a Cukrov je ocijenio da su dizajn, promocija i proizvodnja proizvoda za turističko tržište veliki potencijal za angažman poduzetnika.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...