Početna - IZDVOJENO - Riječka socijalna skrb dobila 2,7 milijuna kuna
grad rijeka
web

Riječka socijalna skrb dobila 2,7 milijuna kuna

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel potpisao je ugovore za realizaciju programa socijalne skrbi u sklopu javnih potreba u zdravstvu i socijalnoj skrbi, ukupne vrijednosti 2.726.000,00 kuna. Ugovori su potpisani između Grada Rijeke i Udruge za zaštitu obitelji, Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Matice umirovljenika Grada Rijeke i Doma za starije i nemoćne osobe Kantrida.

Prvoditi će se dva plana, a to su, Savjetovalište i sklonište za žrtve obiteljskog nasilja i Psihosocijalni tretman počinitelja obiteljskog nasilja. Za navedene programe ove godine osigurano je iz proračuna Grada Rijeke 506.000,00 kuna. Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja, kapaciteta 10 kreveta osnovano je 2007. godine. U potpunosti je opremljeno svim potrebnim namještajem i aparatima.

Projekt palijativne skrbi pokrenut je na inicijativu Grada Rijeke, u sklopu Doma zdravlja Primorsko goranske županije 1. rujna 2008. g. Do 2010. godine u sklopu projekta radila su dva mobilna tima, a od 1.1.2011. godine rade tri tima. To su prvi takvi timovi u Republici Hrvatskoj. Grad Rijeka za ovaj program ove godine izdvaja 400 tisuća kuna.

Palijativna skrb je pristup kojim se bolesnicima suočenim sa smrtonosnom bolešću i njihovim obiteljima unapređuje kvaliteta života. Čini se to kroz sprječavanje i olakšavanje raznih simptoma kao što su bol, mučnina, povraćanje, teško disanje i dr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...