Početna - IZDVOJENO - Riječke inovacije od 20. listopada na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA
arca

Riječke inovacije od 20. listopada na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA

Od 20. do 22. listopada u Zagrebu se okupljaju inovatori iz nekoliko zemalja na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA. Među njima su i inovatori i inovativne organizacije CITT Rijeka, SUIR Rijeka i Tehnološki park Rijeka sa zanimljivim inovacijama, od svakodnevnih pomagala do eko inovacija.

Dante Rosanda na izložbi će predstaviti Napravu protiv krađe trkačkih bicikala, Mauro Josipović Vazu „života“, Albin Polak Prijenosni sterilizator čaša za napitke, Martin Dukić Ručnu bateriju sa spremnikom sredstva za samoobranu i Betonski šaht, a Dominik Simčić Polimix, Poliuretane za brodogradnju i Sjedalo za brzu plovidbu.

Mihael Peršak predstavit će pak 3D presjek motora s unutarnjim sagorijevanjem, Ante Milković te Ivica i Ante Vukonić Sustav za gašenje ekspanzionom tehnologijom Aerosola „Marvim“ i Sistem za korištenje strujanja zraka u proizvodnji električne energije „Eko-Ira“.

U kategoriji mladih inovatora dvije će inovacije, Eko grijanje i „Isprintani“ 3D printer, predstaviti mentori i učenici Srednje škola za elektrotehniku i računalstvo.

Izložba se održava u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva poduzetništva i obrta i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Partneri su Međunarodna federacija nacionalnih saveza inovatora (IFIA), Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, dok je poseban partner izložbe Kineska asocijacija inovatora CAI.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...