Početna - IZDVOJENO - Riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju

Riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju

„Prije osam godina Grad Rijeka pokrenuo je ‘Riječke sportske igre’ za djecu s teškoćama u razvoju kako bi i ona jednog dana, ako se profesionaliziraju, mogla ići na Paraolimpijske ige. Osim toga, u gradu imamo osobe s invaliditetom koje su već dugi niz godina prisutne u paraolipijskom sportu“, rekla je Ankica Perhat, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, najavivši ovogodišnju manifestaciju koja će se održati u petak, 23. rujna, u dvorani Centra Zamet.

„Nadam se da će ove sportske igre za djecu iznjedriti neke nove paraolimpijce i da ćemo i s njima imati lijepih rezultata“, dodala je pročelnica Perhat. Organizaciju 8. riječkih sportskih igara ove godine će na sebe preuzeti Športski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke, a na kolegiju je odlučeno da će Grad Rijeka s 10.000 kuna pokriti troškove za nabavu didaktičkih rekvizita za natjecanja, organizaciju prehrane, trošak spikera i kompjuterske objave rezultata te za edukaciju volontera.

Manifestacija je i dio obilježavanja Europskog tjedna sporta 2016. godine, što ga sufinancira i Europska komisija kroz program “Erasmus plus sport”. Očekuje se oko 100 natjecatelja, odnosno djece iz vrtića, ustanova i Centra za odgoj i obrazovanje, te 50 uzvanika, 200 gledatelja i 50 volontera.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...