Početna - IZDVOJENO - Riječki Jadran-impex suorganizator 57. kongresa UFEMAT
Ufemat Dubrovnik

Riječki Jadran-impex suorganizator 57. kongresa UFEMAT

U Dubrovniku se od 15. do 17. listopada  održao 57. kongres UFEMAT-a  – europskog udruženja nacionalnih udruženja trgovaca i proizvođača građevnih materijala.

Suorganizator  i domaćin ovog velikog međunarodnog poslovnog skupa bila je tvrtka Jadran-impex iz Rijeke, jedini hrvatski predstavnik u udruženju osnovanom s ciljem poticanja  razvoja i napretka  djelatnosti proizvodnje i prodaje građevnih materijala u široj zajednici.

Jadran – impex je prošle godine na preporuku i poziv postao član udruženja, čiji je jedan od glavnih zadataka predstavljanje javnosti ambicija, interesa, i uspjeha članova. UFEMAT je u kontinuiranom kontaktu s predstavnicima Europske komisije i prati europsko zakonodavstvo koje se odnosi na građevinsku industriju.

Uz Jadran-impex, koji  je tijekom posljednjeg desetljeća od strane proizvođača građevnih materijala prepoznat kao iznimno pouzdan i stručan partner, članove udruženja čini 18 nacionalnih udruženja trgovaca iz država Europske unije, 7 proizvođača, te više pridruženih članova. Neka od najvećih nacionalnih udruženja su njemačko koje broji 1.218 članova s 42.900 zaposlenih i godišnjim prometom od 13.2 milijardi eura, talijansko s 4270 članova, 60.000 zaposlenih i godišnjim prometom 8 milijardi eura te francusko sa 600 članova, 58.000 zaposlenih te  godišnjim prometom 13.1 milijardi eura.

Članstvom u strukovnom udruženju  prihvaćen je zadatak da se unutar Republike Hrvatske ostvari misija i aktivnosti UFEMAT-a, dodatno osnaži veza između proizvođača i trgovaca građevnih materijala, formira nacionalno udruženje,  te istovremeno informira šira javnost o aspektima i novostima iz ove djelatnosti.

Nakon prošlogodišnjeg kongresa u Valenciji, tema 57. kongresa, koji se održao u hotelu Excelsior u Dubrovniku je „Najbolja praksa u distribuciji i proizvodnji građevnih materijala“ („Best practices in the Distribution and Manufacturing of Building Materials“). Na kongresu je sudjelovalo preko 120 europskih predstavnika nacionalnih udruženja i proizvođača građevnih materijala.

Program događanja:

Program kongresa započeo je u četvrtak, 15.listopada u poslijepodnevnim satima, godišnjim sastankom direktora nacionalnih udruženja i Uprave UFEMAT-a.

Glavni dio kongresa, izlaganja i predavanja započeo je u petak od 09.00 h, a poslijepodne je bilorezervirano za posjet gradilištu Zračne luke Dubrovnik, U subotu prijepodne sudionici kongresa su razgledali Dubrovnik, dok je završetak svih događanja bio u ranim poslijepodnevnim satima u subotu 17.listopada.

Organizatori:

  • UFEMAT, European Association of National Builders’ Merchants Associations and Manufacturers, Brusselsesteenweg 524 B 6 B-1731 Zellik, Belgija, ufemat.eu
  • Jadran-impex d.o.o., Trinajstići 57, 51215 Kastav, Hrvatska, jax.hr
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...