Početna - NOVOSTI - Rijeka dobila svijetleće dizalice
dizalice
foto: web

Rijeka dobila svijetleće dizalice

Nakon otvorenja riječkog lukobrana za građane pokrenut je projekt obnove starih lučkih dizalica. Projekt je pokrenut na inicijativu Grada Rijeke, u suradnji s Lučkom upravom Rijeka.

Po dovršetku obnove dizalica realiziran je projekt njihovog osvjetljavanja. Na svakoj dizalici nalazi se više reflektora koji imaju mogućnost stvaranja svjetlosti u raznim bojama i različitog intenziteta. Rasvjeta na dizalicama izvedena je LED tehnologijom, uz mogućnost osvjetljenja različitog intenziteta i boja koje su za blagdane, vjerske praznike i dane koji se posebno obilježavaju u Rijeci posebno unaprijed određene, dok će se ostalim danima boje i intenzitet svjetla izmjenjivati. Za obnovu dizalica je iz proračuna Grada Rijeke i Lučke uprave Rijeka potrošeno tri milijuna i 600 tisuća kuna iz proračuna Grada Rijeke i Lučke uprave Rijeka.

Za razliku od Riječana, Puležane je projekt kojeg je najboljim ocijenilo i Ministarstvo turizma, došao praktično besplatno. Autor je projekt gradu poklonio, “ruke” je dalo brodogradilište Uljanik, a u projekt su uključeni i drugi sponzori.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...