Početna - IZDVOJENO - Veće trošarine na gorivo i namet na telekomunikacije
foto: web

Veće trošarine na gorivo i namet na telekomunikacije

Vlada je uspjela dogovoriti dodatne mjere za smanjenje proračunskog deficita te će odluku o njima donijeti na današnjoj sjednici. Kao što se i najavljivalo, jedna od mjera za smanjenje proračunskog deficita je i rast trošarina na gorivo koje se povećavaju dvadeset lipa.

Deficit državnog proračuna trebao bi se smanjiti za dodatne 1,3 milijarde kuna. To bi se trebalo ostvariti novim prihodima od sedamsto milijuna kuna i stoga se Vlada ponovo odlučila na uvođenje nameta na telekomunikacijske usluge, ali i povećanje trošarina. Rezat će se i rashodi za oko šesto milijuna kuna, i to smanjenjem subvencija u poljoprivredi i gospodarstvu, ali i investicija u cestogradnji. Ministarstvu obrta i poduzetništva rezat će se 40-ak milijuna kuna na subvencijama, bez stotinjak milijuna kuna trebalo bi ostati Ministarstvo gospodarstva, a poljoprivreda će biti kraća za 150 milijuna kuna.

Prvi “paket” mjera za smanjenje deficita Vlada je već uputila Komisiji, no zatraženi su dodatni potezi, odnosno jače rezanje proračunskog deficita. Naime, pitanje je koće li Komisija prihvatiti jednu od ranije najavljenih mjera prebacivanja prihoda od beneficiranog radnog staža u prvi stup, što je u osnovi jednokratna mjera.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...