Početna - IZDVOJENO - Rijeka psihologije na 38 lokacija u Rijeci i okolici
rijeka psihologije

Rijeka psihologije na 38 lokacija u Rijeci i okolici

Od 15. do 21. veljače 2016. godine, petu godinu zaredom, u Rijeci i okolici održat će se manifestacija Rijeka psihologije, najavljeno je na tiskovnoj konferenciji u Informativnom centru Grada Rijeke. Psiholozi su za građane svih dobnih skupina i ove godine pripremili bogati program koji obuhvaća šezdesetak aktivnosti iz različitih područja psihologije, i to na 38 lokacija u gradu Rijeci i okolici.

Cilj projekta je popularizacija psihologije i promicanje njenog značaja u društvu, a najavile su ga Marija Japundža  Broznić, predstavnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo, Ines Jakovčić, predsjednica organizacijskog odbora, Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra, i Lorena Zec, članica organizacijskog odbora, SOS telefon Grada Rijeke.

Kroz brojne radionice i predavanja građani će moći čuti nešto više o psihološkom savjetovanju, odabiru zaposlenika i profesionalnoj orijentaciji, odgoju djece, učenju, percepciji, tugovanju, partnerskim odnosima, stresu,sreći, seksualnosti… U sklopu manifestacije održat će se i 5. Konferencija Psihologija za gospodarstvenike.

„Program provodi preko 70 psihologa i stručnjaka drugih profila, a ono što je važno za istaknuti je da su aktivnosti besplatne i provode se na volonterskoj bazi“, rekla je Lorena Zec.

Otvaranje manifestacije Rijeka psihologije će se održati u ponedjeljak, 15. veljače u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku s početkom u 17 sati. Nakon svečanosti otvaranja, Ivanka Živčić-Bećirević s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci održat će predavanje pod nazivom “Zašto ljubav nije dovoljna?”.

Manifestacija ima i humanitarni karakter jer će se prodajom promotivnih materijala i ručno izrađenih artikala na prodajno-promotivnom štandu na Korzu, svakim danom od 10 do 17 sati, prikupljati sredstva za opremu Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka.  Naime, studenti psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci prodavat će  predmete koje su ručno izradili: straničnike, bedževe, privjeske, magnete  i podmetače sa zanimljivostima iz psihologije.

Predstavnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Marija Japundža  Broznić izrazila je zadovoljstvo što ove godine prikupljena sredstva idu jednoj riječkoj ustanovi  i pozvala građane da se odazovu u što većem broju.

„Centar za odgoj i obrazovanje ustanova je  koja već dugi niz godina skrbi o najpotrebitijim građanima Rijeke i okolice, djeci  s najutjecajnijim teškoćama. Prikupljena sredstva ove godine idu za nabavku softverske opreme, odnosno aplikacija koje će djeci  i edukacijskim rehabilitatorima olakšati  svakodnevni rad s djecom.  Vjerujem da sredstva idu u prave ruke, kao i da će svatko među tim predmetima pronaći nešto za sebe i doprinijeti ovoj akciji“, rekla je Japundža  Broznić.

U humanitarnoj akciji građani mogu sudjelovati i kupnjom eko-torbe, jednokratne kabanice ili bočice s logom Rijeke psihologije te bojanke za velike i malene koju su također izradili studenti-volonteri. Cijene se kreću od 3 do 15 kuna.

Osim kupnjom promotivnih predmeta, u ovu se akciju se može uključiti i  uplatom sredstava izravno na žiro-račun Filozofskoga fakulteta, koji se vodi pri Zagrebačkoj banci (IBAN HR9123600001101536455, poziv na broj 70505505759-06, svrha uplate: Humanitarna akcija).

Rijeka psihologije provodi se u okviru Tjedna psihologije u Hrvatskoj kojeg je pokrenulo Hrvatsko psihološko društvo 2008. godine, a ove se godine odvija u zajedničkoj organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Psihološkog savjetovališta Sveučilišnoga savjetovališnog centra, Udruženja studenata psihologije ‘Psirius’, Grada Rijeke, Ri Psi Alumni kluba, Udruge SAZRI, Centra za primijenjenu psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, SOS telefona — Grada Rijeke i Društvo psihologa PGŽ.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Primorsko-goranska županija, a među pokroviteljima nalaze se i Grad Rijeka, Zaklada Sveučilišta u Rijeci te Filozofski fakultet.

Cjelokupni program manifestacije možete pogledati na internetskim stranicama manifestacije Rijeka psihologije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...