Početna - IZDVOJENO - Rijeka psihologije s najbogatijim programom do sada
Rijeka psihologije

Rijeka psihologije s najbogatijim programom do sada

Od 20. do 26. veljače 2017. godine, šestu godinu zaredom, u Rijeci i okolici održat će se dosad programom najbogatija manifestacija Rijeka psihologije, najavljeno je danas na tiskovnoj konferenciji u Informativnom centru Grada Rijeke. Rijeka psihologije projekt je suradnje sveučilišne zajednice, lokalne samouprave i neprofitnog sektora koji promiče psihologiju i volonterstvo, a pri tome ima i humanitarni karakter.

U spomenutom tjednu psiholozi će građanima približiti brojne spoznaje iz različitih područja psihologije. Programske aktivnosti provodi 86 psihologa, 19 stručnjaka drugih profila i studenti Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji su za građane svih dobnih skupina pripremili bogat program koji obuhvaća čak 74 aktivnosti na 47 lokacija u gradu Rijeci i okolici.

Cilj projekta je popularizacija psihologije i promicanje njenog položaja u društvu, a najavile su ga Ines Jakovčić, predsjednica organizacijskog odbora manifestacije, mr. sc. Edita Stilin, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije i Sandra Nuždić, članica organizacijskog odbora i predstavnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke.

Čeka nas sedam dana ispunjenih zanimljivim i praktično primjenjivim spoznajama iz različitih područja psihologije. Kroz brojne radionice, predavanja, tribine, dane otvorenih vrata, okrugle stolove i znanstveni kafić može se čuti nešto više o roditeljstvu i odgoju djeteta, osjećajima, međuljudskim odnosima, rukovođenju, motivaciji, traženju posla, zdravlju, stresu, mindfulnessu, komunikaciji i sličnim temama. Osim toga, održat će se i 6. konferencija – Psihologija za gospodarstvenike.

Otvaranje manifestacije je u ponedjeljak, 20. veljače, u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku s početkom u 18 sati. Nakon svečanosti otvaranja, dr. sc. Asmir Gračanin s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci održat će predavanje pod nazivom “Svrha emocionalnih suza”.

Riejka psihologije ima i humanitarni karakter jer će se prodajom promotivnih materijala i ručno izrađenih predmeta prikupljati sredstva za opremanje kabineta za stručnu praksu učenika s teškoćama u razvoju Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka. Promotivni materijali mogu se kupiti na štandu na Korzu svakim danom od 20. do 24. veljače od 10 do 17 sati, u prostoru Zapadnog trgovačkog centra (ZTC) od 20. do 24. veljače od 16 do 20 sati te 25. i 26. veljače od 12 do 20 sati.

U ovu humanitarnu akciju može se uključiti i uplatom izravno na žiro-račun IBAN HR9123600001101536455 (poziv na broj 70505505759-06, svrha uplate: Humanitarna akcija).

Aktivnosti su besplatne za građane te se provode isključivo na volonterskoj bazi. Namijenjene su djeci, učenicima, studentima, roditeljima, mladim i odraslim ljudima i umirovljenicima… Drugim riječima, u najbogatijem programu do sada svatko može pronaći nešto za sebe.

Rijeka psihologije provodi se u okviru Tjedna psihologije u Hrvatskoj kojeg je pokrenulo Hrvatsko psihološko društvo 2008. godine.

Cjelokupni program manifestacije možete pogledati na internetskim stranicama manifestacije Rijeka psihologije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...