Početna - IZDVOJENO - Rijeka ustaje (protiv nasilja nad ženama)
2016 nasilje

Rijeka ustaje (protiv nasilja nad ženama)

14. veljače u 12:00 sati na Korzu (ispred Radio Rijeke) obilježava se V-Day, tijekom kojeg se diljem svijeta provodi kampanja One Billion Rising.

Svrha ove akcije, kojoj je moto: “Drum! Dance! Rise!”, je da se kroz pjesmu i ples ukaže na problem nasilja prema ženama. Kampanja je pokrenuta 2012. godine, a prošle godine se provodila u više od 200 zemalja te u nekoliko hrvatskih gradova, među kojima je prvi put bila i Rijeka.

Ove godine Rijeka će ponovno biti dio najjačeg globalnog pokreta protiv nasilja prema ženama, a događaj pod nazivom “Rijeka ustaje!”, u organizaciji Udruge PaRiter i Udruge SOS telefon – Grad Rijeka, održat će se u subotu, 14. veljače, u 12 sati, na Korzu, ispred Radio Rijeke. Ovogodišnja akcija One Billion Rising: Rise for Revolution 2016 djeluje kao širenje i ojačavanje započete revolucije, a fokusirana je na marginalizirane grupe žena kao što su radnice, žene s invaliditetom, Romkinje i žene izbjeglice.

Koncept One Billion Rising akcije sastoji se od jednostavne plesne koreografije na pjesmu ‘Break the Chain’. Ples će, na Korzu, predvoditi članovi/ce plesnih skupina Magija, Beat, Lost In Wonderland i Flame, a uz njih će zaplesati i članovi nevladinih organizacija, volonteri i volonterke… Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani građani i građanke da dođu u nedjelju na Korzo te plesom jasno poruče “Ne!” nasilju prema ženama.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...