Početna - IZDVOJENO - Rusija proizvodi naftu na rekordnoj razini
Nafta Platforma
Foto: Shutterstock

Rusija proizvodi naftu na rekordnoj razini

Proizvodi se 10,5 milijuna barela dnevno!

Ruska proizvodnja nafte, koja je najveća u svijetu, dosegnula je 10,5 milijuna barela dnevno, što je najviša razina u post-sovjetskom razdoblju, pokazali su podaci Ministarstva energetike.
Rekord je postignut zahvaljujući povećanju proizvodnje Rosnefta, na naftnom polju Vankor u Krasnojarsku, prenosi Russian Times.

Proizvodnja na tom polju, prošle godine iznosila je 18,3 milijuna tona, a planovi Rosnefta su da Vankor postigne proizvodnju od 25 milijuna tona godišnje.

Također, Gazprom je povećao proizvodnju plinskog kondenzata, koja iznosi 350 tisuća barela dnevno.

Ukupna ruska proizvodnja u listopadu iznosila je 44,773 milijuna tona, što je za 1,3 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ruska proizvodnja nafte je od početka krize u konstantnom porastu, nakon što je 2008. godine proizvodnja pala na oko 9,8 milijuna barela dnevno.

U rujnu 2009. ruska proizvodnja nafte prešla je razinu od 10 milijuna barela dnevno, i time je Rusija, u godinama nakon toga, pretekla Saudijsku Arabiju, koja je do tada bila najveći svjetski proizvođač nafte prenosi index.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Radovi na uređenju Ulice R.K. Jeretova gotovi do 5. ožujka

Po najavi dobivenoj od Županijske uprave za ceste, radovi na uređenju ulice Rikarda Katalinić Jeretova trajati će do 5. ožujka.“Do ...