Početna - IZDVOJENO - Šahisti riječke Liburnije osvojili naslov prvaka Hrvatske
sah

Šahisti riječke Liburnije osvojili naslov prvaka Hrvatske

Šahisti riječke Liburnije osvojili su naslov prvaka Hrvatske. Tek po trećem kriteriju bili su uspješniji od drugoplasiranog Zagreba na PH održanom u Šibeniku. Posljednje, 9. kolo jubilarne 25. Prve hrvatske šahovske lige proteklo je u znaku utrke za prvo mjesto između Liburnije i Zagreba.

Uz iste meč-bodove, Riječani su imali osvojenih pola boda više, pa im je pobjeda nad splitskim Brdima od visokih 5,5-0,5 osiguravala barem diobu prvoga mjesta. To se i dogodilo jer je Zagreb ostvario “nemoguće” i pobjedom nad solidnom momčadi Sljeme-Agroproteinka s maksimalnih 6-0 dostigao Riječane, pa je presudio tek treći kriterij – Sonnenborn-Berger. Liburnija je tu bila dosta bolja sa 188-182, pa joj je pripao peti naslov državnog prvaka.

Zagreb je drugi, a ETF-Osijek treći sa samo jednim bodom zaostatka jer je u posljednjem kolu pobijedio prošlogodišnjeg prvaka Solin-Cemex s 3,5-2,5. Peti naslov za Riječane izborili su: Ivan Šarić4,5(9), Borki Predojević 5(9), Robert Markuš 7,5(9), Zoran Jovanović 7(9), Ognjen Jovanić 5(7),Blažimir Kovačević 4(5) i Jadranko Plenča 4(6). Najuspješniji pojedinci cijeloga natjecanja bili suRobert Markuš (Liburnija) i Alojzije Janković (Zagreb) s po 7,5 bodova iz 9 partija, a po performans-rejtingu najbolji je Vasilij Ivančuk, koji je na prvoj ploči Zagreba osvojio 7(9) igrajući snagom od 2819 bodova. Iz Prve lige ispali su Mladost i Brda.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...