Početna - IZDVOJENO - “Šećer bez šećera” – u Opatiji obilježen Svjetski dan dijabetesa
foto: web

“Šećer bez šećera” – u Opatiji obilježen Svjetski dan dijabetesa

U organizaciji tvrtke Salvus, koja se bavi medicinskom opremom, i Crvenog križa Opatije, obilježen je Svjetski dan dijabetesa.

Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa upriličili su gosti večeri, TV kuhar iz Ilirske Bistrice, Rihard Baša, i finalist hrvatskog Masterchefa, Časlav Matijević. Osim toga, održalo se i mini natjecanje u čijoj su se konkurenciji našli kolači bez šećera. Pobjedu je odnjela Nevia Vlah sa štrudlom od šumskog voća, drugo mjesto pripalo je tetama kuharicama iz Dječjeg vrtića Opatija za pitu od jabuka, dok je treća bila Mirjana Marin s kolačem od suncokreta, jabuka, cimeta i rogača nazvanog Dia.

Inače, cijeli dan u trgovini tvrtke Salvus bio je u znaku Svjetskog dana dijabetesa. Tako je prije podne je održano mjerenje šećera u krvi i tlaka, provodilo se ispitivanje sluha, mjerenje vitaminskog statusa, skeniranje i analiza stopala i body scan analiza. Poslije podne je održana prezentacija vježbi za dijabetičare, a dijabetolog dr. Nenad Bićanić održao je predavanje “Važnost redovite samokontrole šećera u krvi”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...