Početna - ZABAVA - Kako bi si osigurali zdravu prehranu hranu pripremite unaprijed
priprema hrane

Kako bi si osigurali zdravu prehranu hranu pripremite unaprijed

Sigurno i sami znate koliko hrana koju naručite iz dostave može biti nezdrava,  niti je financijski isplativa. Ako unaprijed pripremite hranu, smanjit ćete šansu da tijekom dana posegnete za nezdravim grickalicama ili da se toliko izgladnite pa da onda pojedete prvo što vam pada na pamet.

Što je food preparing?

Food preparing je trenutačno jako popularan u svijetu zdrave prehrane zbog praktičnosti i jednostavnog koncepta uz koji svaki dan možete jesti zdravo. Podrazumijeva različite principe, ovisno o tome što kome odgovara. U osnovi je to koncept koji vam štedi vrijeme, tako da za vikend pripremite obroke za pet ili sedam dana. Neki pripremaju samo ručak, a neki i do pet obroka za svaki dan.

Plan

Prva stvar koju trebate učiniti jest uložiti u kvalitetno plastično posuđe koje podnosi grijanje. Nakon što ste se pobrinuli za posuđe, trebate napraviti plan. Ako ste tek na početku food preparinga, nemojte si zadati preambiciozan zadatak. Krenite s pripremom obroka za najviše tri do četiri dana. Složite kompletan jelovnik za sve dane i izvucite na papir sve namirnice koje će vam trebati te s tom listom otiđite u trgovinu.

Što kuhati?

Izbjegavajte pripremanje namirnica poput špinata, krumpira i gljiva, zato što se u njima prilikom grijanja oslobađaju spojevi koji vam mogu štetiti. Odlične za pripremu i po tjedan dana unaprijed jesu pseudožitarice poput quinoje, amaranta ili heljde te žitarice kao što su riža, proso, ječam i zob. Tvrdo kuhana jaja isto tako mogu biti zdrav i fin obrok, a možete ih već kuhana držati u hladnjaku i do tjedan dana. Popularne su i salate u staklenkama u koje možete staviti doslovno sve što volite, važno je samo da preljev za salatu bude na dnu, a klasična zelena salata na vrhu kako ne bi uvenula.

Za doručak možete napraviti zobene pahuljice, koje večer prije namočite u vodi i mlijeku i ujutro im dodate orašaste plodove. Međuobroci vam mogu biti od voća, orašastih plodova do jogurta i sve to možete samo ponijeti sa sobom bez dodatne pripreme, važno je samo da ih stavite na popis za kupnju. Sve obroke dovoljno je držati u hladnjaku, jer u nekoliko dana ništa se neće pokvariti, ali svakako prije nego što kušate jelo, pomirišite ga, jer nos nam u ovom slučaju može biti od velike pomoći.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) ”Casabianca” oduševila Ljetnu pozornicu u Opatiji

Hit predstava „Casabianca“ oduševila je sinoć rasprodanu i prepunu Ljetnu pozornicu na kojoj je dvije tisuće posjetitelja uživalo u duhovitim ...