Početna - IZDVOJENO - Šimuniću prijeti i kazna od strane FIFA-e
Josip Šimunić
Foto: Jose Coelho (dpa)

Šimuniću prijeti i kazna od strane FIFA-e

Šimunićev poklič “Za dom spremni” ne samo što je glavna tema u hrvatskoj javnosti, tema je i van granica domovine.

Naime, osim što je DORH jučer na svojim stranicama objavio da je Šimuniću izrečena novčana kazna od 25.000 kuna, u tom slučaju oglasio se i g. Zoran Stevanović, izvršni direktor udruge “Korak ispred” u riječkom Regionalnom info centru za mlade, koja u ime programa FARE surađuje s Fifom i Uefom. Stevanović kaže da Hrvatski nogometni savez sigurno može očekivati kaznu zbog ponašanja Joea Šimunića nakon utakmice protiv Islanda, no pretpostavlja da Savez ipak neće biti drakonski kažnjen ‘kako se ne bi kvarila atmosfera uoči Brazila’. Prema Stevanovićevim riječima, kazna će najvjerojatnije biti: zabrana igranja do šest utakmica za Šimunića, a HNS-u će biti određena globa u skladu s prethodnim kaznama koje su im u različitim prilikama bile izricane, prenosi Jutarnji list.

U cijeloj priči je i HNS, prema Stevanoviću, pogriješio budući da nije stao na Šimunićevu stranu i, barem donekle, pokušao ublažiti kaznu.

Osim toga, Stevanović ističe da je u nekoliko navrata upozoravao Savez upozoravao Savez o onome što je zabranjeno na utakmicama te da su u Fifi i Uefi apsolutno netolerantni prema fašističkim ispadima.

– Nadam se da će Savez uspjeti pronaći pravnu rupu i minimalizirati štetu. Uefa i Fifa nas mogu kazniti, ali ni njima nije u interesu ovakva situacija – govori Zoran Stevanović, napominjući kako bi se sve izbjeglo da je Savez sustavno radio na edukaciji publike na stadionima, donosi Jutarnji.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...