Početna - IZDVOJENO - Skandal u Rijeci
tužno dijete
foto: web

Skandal u Rijeci

Samohranoj majci s troje malodobne djece ovih dana prijeti deložacija iz derutnog gradskog stana u kojem žive posljednje dvije godine, jer nemaju nikakav drugi krov nad glavom. Najam nekog normalnog stana si nemogu priuštiti, a centar za socijalnu skrb želi nesretnoj Emini Duraković iz Rijeke oduzeti djecu i smjestiti ih u dom.

Proteklih dana su zaprimili rješenje, nakon dvije godine borbe s gradom Rijekom, o deložaciji iz stana u koji su provalili jer su ih preskočili s liste za novi stan koju su čekali više od deset godina. Emina je redovan učenik u ekonomskoj školi. Ne može ić na ulicu, a grad ništa ne poduzima, imaju susjede Rome, koji su dobili parnicu nakon manje od godine dana i dobili su papir za stan.

Iz obitelji Duraković ne poriču da su u stan provalili, ali kako sami kažu, nisu imali nikakvog drugog izlaza. “Bio je ožujak, velika hladnoća, i ja i najmlađi sin smo bili bolesni, a nismo imali kamo jer su nas izbacili iz kuće u kojoj smo bili kao podstanari. Tako je Emina čula da je taj gradski stan prazan, jer su u zgradi od hladnoće populace cijevi i sve je poplavilo. Stan je derutan, stropovi pucaju, žive u jednoj sobi, a sve šta imaju dali su im dobri ljudi. Sada im prijeti izbacivanje i majci oduzimanje djece.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...