Početna - IZDVOJENO - Skupština i kongres Udruženja europskih novinara
Udruženje EU novinara Opatija

Skupština i kongres Udruženja europskih novinara

Opatija, 3.10.2013. – 6.10.2013.

Od 3. do 6. listopada Opatija i Međunarodni centar za edukaciju novinara (ICEJ)  biti će domaćin godišnjeg okupljanja novinara iz cijele Europe.

Udruženje EU novinara
Međunarodni centar za edukaciju novinara ( ICEJ) usmjeren je na stručno usavršavanje, profesionalnu edukaciju novinara, te razvoj medijskih djelatnosti u najširem smislu, ICEJ je  od svoga osnutka djelovao prije svega u Hrvatskoj, ali i na području čitave jugoistočne i srednje Europe kroz radionice, tečajeve, seminare i druge vidove edukacije koje organizira u svom obrazovnom centru u Opatiji za novinare i medijske djelatnike, a posljednjih godina i za sve one koji kontaktiraju s medijima i javnošću u najširem smislu.

Među radionicama koje je ICEJ do sada organizirao važno mjesto zauzimaju upravo radionice kojima je cilj uspostaviti razumijevanje između medija i pojedinih društvenih skupina, nevladinih organizacija, nacionalnih manjina i sličnih udruga, a ti se programi često odvijaju uz potporu jedinica lokalne samouprave, državnih institucija, tvrtki i drugih subjekata.

U ICEJ-u se redovito održavaju stručni skupovi i konferencije, sa sudionicima iz svih krajeva svijeta, otvorena je suradnja s institucijama EU kroz programe poput TEMPUS-a i sl., a njegov rad podržavaju i mnoge ugledne međunarodne strukovne i druge organizacije, kao i obrazovne institucije, te, naravno, Hrvatsko novinarsko društvo, kao osnivač.

Do danas, ICEJ je bio domaćin više od 300 programa, u sklopu kojih je ugostio više od 8000 sudionika. Radionice, konferencije i treninzi bavili su se različitim aspektima novinarstva te odnosima medija i raznih društvenih pojava. U većini slučajeva ICEJ je organizirao ili opsluživao organizatore programa, a s nekima od organizatora ICEJ je uspostavio dugoročnu suradnju i tako postao trening centar za seriju radionica.
Pored redovnih aktivnosti, ICEJ je pružio logističku podršku i uslu

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...