Početna - IZDVOJENO - Slučaj Remorker: i Tadić je progovorio
foto: jutarnji.hr

Slučaj Remorker: i Tadić je progovorio

Čvor slučaja Remorker otpetljava se – progovorio i Drago Tadić.

Drago Tadić – osječki poduzetnik koji je bio predsjednik Uprave Osijek Koteksa, glavnog izvođača radova za HAC na Slavonici. Javna je tajna da je bio u vrlo bliskim odnosima s prijašnjim ravnateljem policije Oliverom Grbićem, kao i s prijašnjim predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom, ali i mnogim drugim utjecajnim ljudima u Hrvatskoj.
Ovo mu nije prvi put da se našao na udaru USKOK-a – USKOK-u je poznat od afere Vrhovni sud, odnosno od pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda zbog presude kojom je Branimir Glavaš bio osuđen za ratni zločin u slučajevima Garaža i Selotejp.

Izravno ga se spominje kao osobu koja je u ime tvrtke kojoj je bio na čelu za Livakovića, Mikulića i Sapunara izvukao nešto manje od 300.000 kuna preko tvrtke Remorker International, vlasnika Igora Premilovca. Iz tih razloga, Tadićev Osijek Koteks nagrađen je iz sredstava HAC-a sa 12 milijuna kuna za nikad završene radove na dionici autoceste Rijeka – Rupa.

No, u ovoj aferi, Tadić se našao u ulozi svjedoka. Njegovo ime, naime, ne spominje se na popisu osumnjičenih u aferi Remorker. No, očigledno je odlučio progovoriti budući da mu je bilo dosta šutnje i obrane od optužbi koje su isplivavale na površinu.

Je li Tadić zapravo bio taj koji je istražiteljima otvorio vrata za procesuiranje krupnih riba umiješanih u izvlačenje novca iz HAC-a, ili je samo bio jedan od prvih koji je pristao na suradnju, za sada se može samo nagađati.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti i Svjetskog dana srca u Opatiji

Predstavnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Opatija, KŠR Gorovo, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a te građani koji su ...