Početna - IZDVOJENO - Smak svijeta dolazi 22. veljače!
foto: Jorvik Viking Centre

Smak svijeta dolazi 22. veljače!

Gotovo je godinu dana prošlo otkad je svijet strahovao da nas 21. 12. 2012. više neće biti.

Ipak, još uvijek smo tu, jednako živi, jednako uništavalački nastrojeni i jednako željni katastrofalnih priča i raspleta. Kako ne bismo u potpunosti ostali bez pesimizma i straha od toga da će svijeta odjednom jednog dana magično nestati, nedugo nakon što smo preživjeli taj kobni dan prošlog prosinca, papa Benedikt razveselio nas je svojom ostavkom jer je ona potaknula priče o novom smaku svijeta.

Naravno, to nije ni približno bilo dovoljno, pa je nedavno objavljen još jedan crni scenarij, doduše nešto manje fantastičan od spomenutih, koji su uključivali Maje i srednjovjekovne svece, onaj o udaru asteroida 2880. Jasno, ujedno i najnezanimljiviji jer u njemu nema ništa tajanstveno, a zabavu oko njega ubija i činjenica da nas, trenutno živućih, dotad već debelo neće biti.

Dajte nam još jedan smak svijeta

Sad Vikinzi kažu da će smak svijeta biti 22. veljače.

Zvukom iz velikog drevnog roga nagoviještena je apokalipsa koja je, prema vjerovanju Vikinga, predviđena za 22. veljače 2014. godine.

Da su drevni Vikinzi danas živi, zvuk toga roga u Yorku označio bi početak kaosa jer su, prema staroj nordijskoj mitologiji, vjerovali da će se za točno sto dana dogoditi kraj svijeta. Legenda kaže da će bog Heimdallr puhnuti u Gjallerhorn da bi upozorio na nadolazak vikinške apokalipse poznate kao “Ragnarok”. Smaku svijeta prethodit će “zima svih zima”. Vikinzi su vjerovali da će prije apokalipse biti tri hladne zime zaredom bez ljeta između njih. Diljem cijelog svijeta izbit će ratovi koji će nagovijestiti da dolazi kraj svijeta.

Sinovi Odina, krenite na bojno polje

Vuk Skoll pojest će Sunce, a njegov brat Hati Mjesec, zbog čega će nestati zvijezda, a svijet će se naći u vječnom mraku. Stručnjaci za nordijsku mitologiju izračunali su da su Vikinzi vjerovali kako će se to dogoditi 22. veljače 2014. godine. Vuk Fenrir pojest će boga Odina, a svijet će pogoditi snažni potresi, dignut će se more, a tlo i nebo bit će preplavljeni otrovom. Zvuk roga treba pozvati “sinove Odina” na bojno polje gdje će Odin sigurno biti ubijen. Nakon toga će Zemlja potonuti u more i otvoriti put za novi utopijski svijet s beskrajnim zalihama.

Kada se vratimo iz mitologije u stvarni svijet, jučerašnji zvuk roga označio je da će se u veljači sljedeće godine dogoditi 30. Jorvik Viking Festival. – Posljednjih nekoliko godina imali smo najave majanske apokalipse, ali sve je prošlo bez incidenta, no moguće je da je zvuk roga najbolji indikator dosad da će se vikinška verzija kraja svijeta zaista dogoditi 22. veljače sljedeće godine – kazala je direktorica festivala Danielle Daglan.

Dakle, sad kad znate da postoji još jedan datum kojeg se morate bojati, vrijeme je da počnete raditi samo ono što želite i volite i iskoristite ova tri mjeseca koja su nam ostala najbolje što možete.

I: Večernji, Index, 24sata, Daily Mail

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...