Početna - NOVOSTI - Smotra vina u Gračišću
smotra vina
foto: web

Smotra vina u Gračišću

U srednjovjekovnim uličicama urbanistički simpatičnog Gračišća na Uskrsni će se ponedjeljak održati smotra vina središnje Istre na kojoj se očekuju brojni vinari iz čitave središnje, ali i istočne te sjeverne Istre koji će biti kvalitativno ravnomjerno raspoređeni u 17 uređenih konoba razmještenih u starogradskoj jezgri.

Iz godine u godinu vina su sve kvalitetnije, sve je više uzoraka i vinara. Na ovogodišnjoj će vinskoj manifestaciji sudjelovati 101 vinar, a prijavljen je 261 uzorak vina pri čemu je 25 uzoraka ocjenjeno zlatnom medaljom, dok je čak 146 uzoraka ocjenjeno srebrom.

Svečano otvorenje smotre zakazano je u 11 sati, dodjela odličja u 16 sati, a zatvaranje konoba u 19 sati. Degustacijska vinska čaša koštat će sedamdeset kuna. Tijekom cijelog dana posjetitelje će zabavljati narodni svirači na tradicijskim instrumentima, a u 19 sati s nastupom započinje DJ Nikola z Kukurini. Gosti će moći birati između obilne gastronomske ponude koju će nuditi dvadeset ugostitelja, a otvoreni će biti i agroturizmi u široj okolici.

Pokrovitelj manifestacije je istarski župan Valter Flego, Ministarstvo turizma, Istarska županija, TZ Buzet, TZ središnje Istre i Karlovačka banka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...