Početna - IZDVOJENO - Smotra zvončara u Crnom Lugu
zvoncarinaslovna
web

Smotra zvončara u Crnom Lugu

Ako ne možete dočekati zimu i razdoblje tradicijskih maski i zvončara razveselit će vas vijest da ovu subotu imate priliku podružiti se sa zvončarima. Naime 1. kolovoza u Crnom Lugu  središtu Nacionalnog parka Risnjak smotra je zvončara!

Ljetni karneval već je uobičajena stvar i većina primorskih mjesta i gradova uspješno svake godine organizira neku svoju verziju ljetnog maškaranog ludila. Ako u obzir uzmemo činjenicu da Primorci žive za one tjedne u siječnju i veljači kada mogu postati netko drugi ovakve ljetne manifesticaje nisu ništa čudno.
Zvončari, kako je svima vjerojatno poznato (ako nije sram vas bilo) posebna su tradicijska pokladna maska čije se razne inačice mogu naći u cijeloj Europi. Osnovna uloga glasnih zvona i strašnih maski je otjerati duhove zime i prizvati proljeće.
Iako ljeti nema tjeranja (osim možda komaraca) zvončari će ipak imati predstavljanje i to u oazi zelenila, Crnom Lugu. Mjesto koje se nalazi u središtu Nacionalnog parka Risnjak, a i samo ima varijantu zvončara – crnoluške pesnike, ugostiti će u subotu 1.kolovoza 5 grupa zvončara:

GROBNIČKE DONDOLAŠE
MUNSKE ZVONČARE
KUKULJANSKE ZVONČARE
SOVINJSKE PUSTE
CRNOLUŠKE PESNIKE

Program manifestacije počinje u 14 sati povorkom zvončara kroz mjesto prema zgradi NP-a Risnjak gdje je za večernje sate organizirana zabava za sve grupe i posjetitelje!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Članovi Armade pratili talijanske humanitarce sve do Banovine

Humanitarna pomoć iz Italije stigla je do graničnog prijelaza Pasjak, gdje su konvoj kamiona i kampera dočekali članovi Armade.Donatori iz ...