Početna - IZDVOJENO - ŠOTA NA ĆUPRIJI
slavica šota 2
foto: facebook

ŠOTA NA ĆUPRIJI

Samozvana zviždačica Slavica Šota preko MOST-a i Vlaha Orepića pokušava nastaviti sa svojim suludim terorom i kroz zlorabu sustava ostvarivati svoje bolesne ambicije i štititi svoju nezakonito stečenu imovinu.

Odmah nakon neočekivanih postizbornih turbulencija i formiranja ove nakaradne vlade Slavica Šota krenula je u osvajanje simpatija MOST-ovog  ministra Vlaha Orepića, kojeg je zapao resor MUP-a. Šota je u ministru Orepiću prepoznala idealnog asistenta, budući da je s njim zaigrala na kartu aktivista kojem bi svijetu i on i ona navodno pripadali. Nakon prvog sastanka uslijedila su redovita posjećivanja gotovo dva puta tjedno. Kroz te svoje boravke u MUP-u Slavica Šota i njezina kćer ministru Orepiću prezentiraju svoj elaborat ustroja kriminalne hobotnice u Primorsko-goranskoj županiji, koju predvode Slavko Linić i Veljko Miškulin.

Ništa od toga nije vrijedno spomena, kao što ni Slavica Šota nije vrijedna nikakve pažnje i o njoj smo moja redakcija i ja već sve rekli, nego je smisao ovog pisanja usmjeren apsurdu navodne reorganizacije policije. Ako Vlaho Orepić misli reorganizirati policiju tako što će Šoti i sličnima njoj dati instrumente redarstva da prema bolesnim konstrukcijama provodi  policijske izvide i obrade, onda su ova država i prava građana u njoj ozbiljno ugrožena. Ukoliko redarstvene vlasti budu postupale prema takovim bolesnim konstrukcijama, koja imaju političke i osobne pozadine, tada će policija postati servis takvim idiotima koji su se i sami izgubili u šumi svoje sulude ideologije. Zlostavljanja i uznemiravanja građana koja bi bila posljedica takvih aktivnosti redarstvene vlasti na koncu bi, kad-tad, rezultirala ozbiljnim isplatama odštetnih zahtjeva koje bi građani, čija bi prava bila ugrožena takovim postupanjem, ostvarivali sudskim putem. Naravno, opet bi takve štete pale na račun poreznih obveznika i nitko za to ne bi odgovarao.

Ako razgovaramo o reformama u bilo kojem sustavu onda je nužno i neophodno da se kroz hitne zakonske izmjene uvedu ozbiljne kazne za personalnu odgovornost pojedinih rukovoditelja, ukoliko se ona dogodi. Kada pojedini rukovoditelj ili upravitelj, koji ima ovlasti izdavati naloge kojima se ograničavaju prava i slobode građana, bude znao da će za neosnovanost takvog naloga snositi osobnu i ozbiljnu odgovornost, tada će dobro razmisliti dali će se upuštati u takovu rabotu ili ne. Sve dok se ne uvede osobna odgovornost u obnašanje službenih dužnosti rukovoditelja postoje rizici da će se učestalo kao i do sada pojedini rukovoditelji odvažavati izdavati neosnovane naloge i naređenja za koje već u momentu izdavanja znaju da je njihova jedina svrha povreda nečijih prava i sloboda, a ne osiguravanje vladavine prava, suzbijanje kriminala i zaštita ustavnog poretka države kojoj služe. Takovi rukovoditelji se uglavnom upuštaju u avanture te vrste zbog vlastite taštine ili na temelju političkih naloga koje dobiju od svojih političkih mentora.

Kao što smo i naveli Slavica Šota je davno ispričana priča o kojoj se više nema što puno za dodati, osim što žalosti činjenica da još uvijek postoje oni koji padaju na takve bombe udbašice Slavice. Slavica Šota obična je Jugoslavenka i klasični ulični bandit koja je svu svoju imovinu stekla nezakonito, otimačinom i prijevarama. To je osoba bez ikakovih moralnih vrijednosti i nezavrijeđuje nimalo pažnje, osim javne osude. U vremenu komunizma i postkomunizma Slavici Šoti pomagali su razni činovničići da otima tuđu imovinu uzimajući pri tom od nje bijedne i jadne nagrade. Jadno je da joj i danas pojedinci iz sustava služe kako bi sačuvala otetu imovinu i izbjegla platiti porez na ono što je otimačinom nezakonito stekla.

Umjesto da se bavi Šotom, ministru Orepiću bilo bi pametnije da alate redarstvenog sustava prije svega upotrijebi u vlastitoj kući pa da tako javnosti objasni kako 42-godišnji policajac Alen Janičić, član sindikata policije, istovremeno obnaša svoje službene dužnosti i pojavljuje se kao mega investitor u velikim investicijskim projektima diljem Hrvatske, a posebice u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji. Uskoro ćemo javno objaviti tko je uistinu Alen Janičić i raskrinkati famu oko tog pokvarenog policajca, investitora poslovnog centra u središtu Rijeke te četiri nebodera u riječkom naselju Rastočine,  koji je već godinama sudionik istarske političko-kriminalne hobotnice.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...