Početna - IZDVOJENO - Vikend na prometnicama
policija-rotirka
ilustracija

Vikend na prometnicama

Tijekom proteklog vikenda, od 15. do 17. travnja na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 32 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teško, a jedanaest osoba je lakše ozlijeđeno.

Teže je ozlijeđen 32-godišnji vozač motocikla marke Suzuki, stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila 15. travnja oko 22.55 sati na području Čavli. U ovoj prometnoj nesreći sudjelovao je 22-godišnji vozač osobnog vozila, koji nije propustio spomenuti motocikl koji je dolazio iz suprotnog smjera i zadržavao smjer kretanja. U ovom razdoblju zabilježeno je 435 prometnih prekršaja, od kojih najviše ili 162 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 39 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj nekorištenja zaštitne kacige te 177 ostalih prekršaja.
Od prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola izdvajamo 28-godišnjaka zaustavljenog sinoć oko 22.15 sati na području Malinske, gdje je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,64 g/kg. Slijedi ga vozač mopeda, zatečen također na području Malinske 16. travnja oko 15.25 sati dok se mopedom kretao biciklističkom stazom pri koncentraciji alkohola od 2,17 g/kg, a osim toga policija je utvrdila kako mu je istekla vozačka dozvola te sa somom nema ni osobnu iskaznicu. Vozači osobnih vozila pod utjecajem alkohola zatečeni su u noći 17. travnja u Crikvenici, i to 28-godišnjak s koncentracijom alkohola od 1,78 g/kg te 22-godišnjak, odnosno mladi vozač u Opatiji s koncentracijom alkohola od 0,39 g/kg. Na opatijskom području sinoć oko 23 sata zaustavljen je i 28-godišnji vozač vozila VW caddy, koji se prethodno na matuljskom području nije zaustavio na znak policije za zaustavljanje već je nastavio vožnju. Nakon zaustavljanja policija mu je izmjerila koncentraciju alkohola od 1,33 g/kg te je utvrđeno kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje. Isto tako, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom 17. travnja u Radničkoj ulici u Rijeci zaustavljen je 22-godišnjak, a 16. travnja 20-godišnjak u Osječkoj ulici. Obojica su upravljala osobnim vozilima. Svi vozači zatečeni u prometnim prekršajima sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Lovran prikupljanjem pismenih ponuda

Natječaj za prodaju nekretnina možete pogledati OVDJE.