Početna - IZDVOJENO - Stiže ciklona Teodor i jaka bura, DHMZ izdao crveni stupanj upozorenja
Ciklona Teodor

Stiže ciklona Teodor i jaka bura, DHMZ izdao crveni stupanj upozorenja

Hrvatskoj se približava ciklona nazvana Teodor koja bi mogla donijeti najveću promjenu vremena ove jeseni, a u ponedjeljak je moguć i snijeg i to u Gorskom kotaru i Lici.

Kako prenosi Crometeo, Hrvatskoj se približava ciklona nazvana Teodor koja bi mogla donijeti najveću promjenu vremena ove jeseni i najjaču buru godine. Ciklona stiže sa sjevera Europe, a u tijeku je formiranje sekundarnog ciklonalnog centra nad Italijom i sjevernim Jadranom.

Državni hidrometeorološki zavod je za područje Istre, Kvarnera i podvelebitskog kanala izdao crveni, odnosno najveći stupanj upozorenja, dok je za Liku, splitsku i zagrebačku regiju izdao narančasto upozorenje za vjetar, dok je za splitsku regiju izdao i narančasto upozorenje za obilne oborine.

Nedjelju će obilježiti promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme, dok će do kraja dana na Jadranu zapuhati jaka i olujna bura. Dnevna temperatura zraka kretat će se između 10 i 14 stupnjeva Celzija, a na Jadranu od 18 do 22 stupnja Celzija.
Ponedjeljak kišovit, vjetrovit i hladan

Oblačno s kišom, vrlo vjetrovito i hladnije prevladavat će u ponedjeljak. Na Jadranu će biti pljuskova i grmljavine, a u Gorskom kotaru i Lici moguć je snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača.

Glavnina kiše pasti će u noći i prvom dijelu dana, dok će se sjeverni Jadran poslijepodne djelomično razvedriti. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, dok će na sjevernom Jadranu puhati jaka i olujna, ponegdje orkanska bura, osobito podno Velebita.

Na ostatku Jadrana puhat će umjereno do vrlo jako jugo. Dnevna temperatura kretat će se od 5 stupnjeva na zapadu, do 12 stupnjeva Celzija na istoku, dok će se u gorju kretati između 0 i 4 stupnja Celzija. Na Jadranu će biti od devet stupnjeva Celzija, a na južnom dijelu rasti će i do 18 stupnjeva Celzija.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...