Početna - KULTURA - Što nam je sve prikazao “Carski grad”
Carski grad Opatija 2013

Što nam je sve prikazao “Carski grad”

U subotu navečer, na devet pozornica pod vedrim nebom, manifestacija „Carski grad” priredila nam je veličanstven glazbeno-scenski spektakl. Naime, više od dvije stotine statista uložilo je trud kako bi pred tisućama posjetitelja predstavilo opatijsku turističku povijest dugu stoljeće i pol. Na pozornicama pod vedrim nebom prikazivale su se epizode opatjske povijesti među kojima se ubrajaju priče o grofu grofu Arthuru Kesselstadtu, o braći “Lumiere”, o ljubavnim arijama slavnog tenora Beniamina Giglija, o slavnoj Isadori Duncan i o mnogim drugima.
Veliko finale manifestacije „Carski grad“ održano je u opatijskoj luci, u kojoj se uz koparski orkestar dočekao cara Franju Josipa i njegovu Sissi. Lađa „Kraljica mora“ dovezla je cara i caricu, a na opatijsko tlo stupili su praćeni plotunom počasne paljbe carskih vojnika. Car se u Opatiji, ipak, nije zadržao nego se zahvalio na toplom dočeku i nastavio svoj put, ali stotine gostiju koji su se ostali zabavljati u „Staroj dami“ prepričavajući impresivne događaje iz njene povijesti svakako su dokaz da se Opatija uspjela predstaviti u najboljem svjetlu, kao „carski grad“ dostojan te titule.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Preminuo Duško Paro, veliki opatijski skladatelj!

Duško Paro- r. 26.05.1937. u Pagu-preminuo 19.10.2021. u Rijeci Skladatelj zabavne glazbe,tekstopisac,pjevač,autor brojnih hitova i evergreen pjesama Duško Paro je ...