Početna - KULTURA - Što nam je sve prikazao “Carski grad”
Carski grad Opatija 2013

Što nam je sve prikazao “Carski grad”

U subotu navečer, na devet pozornica pod vedrim nebom, manifestacija „Carski grad” priredila nam je veličanstven glazbeno-scenski spektakl. Naime, više od dvije stotine statista uložilo je trud kako bi pred tisućama posjetitelja predstavilo opatijsku turističku povijest dugu stoljeće i pol. Na pozornicama pod vedrim nebom prikazivale su se epizode opatjske povijesti među kojima se ubrajaju priče o grofu grofu Arthuru Kesselstadtu, o braći “Lumiere”, o ljubavnim arijama slavnog tenora Beniamina Giglija, o slavnoj Isadori Duncan i o mnogim drugima.
Veliko finale manifestacije „Carski grad“ održano je u opatijskoj luci, u kojoj se uz koparski orkestar dočekao cara Franju Josipa i njegovu Sissi. Lađa „Kraljica mora“ dovezla je cara i caricu, a na opatijsko tlo stupili su praćeni plotunom počasne paljbe carskih vojnika. Car se u Opatiji, ipak, nije zadržao nego se zahvalio na toplom dočeku i nastavio svoj put, ali stotine gostiju koji su se ostali zabavljati u „Staroj dami“ prepričavajući impresivne događaje iz njene povijesti svakako su dokaz da se Opatija uspjela predstaviti u najboljem svjetlu, kao „carski grad“ dostojan te titule.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...